Peking & Shanghai

 

Shanghai skyline with historical Waibaidu bridge, China

Resefakta:

Resdagar: 10
Avresa: 20-11-06

Pris: 22.480:-

Boka Online

 

Fjolårets “succéresa”

I Kina finns flera av världens allra främsta sevärdheter och mest spektakulära landskap. Du får se och uppleva en totalt annorlunda värld tillsammans med en svensktalande guide och en representant från Lind Tour. På denna resa har vi kombinerat det bästa av Peking – storslagna sevärdheter, fascinerande kultur och shopping i världsklass med supermetropolen Shanghai där vi både ser det moderna och det koloniala Kina. Äventyret väntar på dig.Dag 1 Avresa från Umeå

Avresa med flyg från Umeå, med byte i Helsingfors. Vi flyger bekvämt med Finnair och flygtiden från Helsingfors ligger på ca 7 timmar. Under flygresan serveras middag och därefter en stunds nattvila.

Dag 2 – Ankomst Peking och Sommarpalatset

Innan vi landar serveras frukost. Efter tull/visumformaliteterna möts vi av vår svensktalande guide, varpå vi åker buss in till staden. Vi inleder vår vistelse med ett besök till Sommarpalatset, som trots sitt namn är en park, där kejsarfamiljerna spenderade somrarna, en tillflyktsort från den Förbjudna staden. Vi tittar närmare på de fantastiska parkmiljöerna. Här får vi bl. a. uppleva den Långa Gången, som är dekorerad med över 1400 utsökta målningar.  Därefter äter vi lunch, varpå vi sedan åker vi till hotellet och checkar in, för att till sist runda av med en gemensam välkomstmiddag på en närbelägen restaurang.

Dag 3 – Himmelska Fridens Torg, Förbjudna Staden och Hutongerna

Vi startar dagen med att besöka Himmelska Fridens Torg – skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia, samt Mao Zedongs sista viloplats. Därifrån fortsätter vi in till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex, varifrån kejsarna styrde Mittens Rike under flera århundraden, helt avskärmade från resten av befolkningen. När vi kommer ut genom palatsområdets norra port gör vi ett fotostopp i Jingshanparken, som i folkmun kallas för ”Kolberget”. Parken är en konstgjord kulle beståendes av jordmassorna från utgrävningen av vallgraven runt Förbjudna Staden, och den högsta punkten bjuder på fina vyer över omgivningarna. Därefter har det blivit dags att ge oss in i Hutongerna, som är Pekings traditionella bostadskvarter. Med hjälp av cykelriksha tar vi oss runt bland vindlande gränder, besöker Trumtornet och en temarknad, samt beskådar folklivet. Vi blir även hembjudna på lunch, bestående av kinesisk husmanskost, hos en lokal familj. Lunch och middag ingår.

Dag 4 – Himmelens Tempel och Kinesiska Muren

Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Det är också en mycket intressant och rolig företeelse att beskåda som besökare, varför vi startar tidigt denna dag för att bege oss till parken kring Himmelens Tempel. Här samlas hundratals pensionärer varje morgon för att utöva allt från Qigong till folkdans. Varför inte göra dem sällskap? Efter att ha mjukat upp lederna besöker vi det magnifika templet, med sitt karakteristiska blå laserade tak. Hit kom kejsarna två gånger om året för att, som Himmelens representanter på jorden, be till högre makter om rikets fortsatta stabilitet och välstånd. Vi åker sedan ut ur staden, till bergstrakterna norr om Peking. Vid ankomst möts vi av synen av den Kinesiska Muren som ringlar sig fram över de trädbeklädda bergskammarna. Vi har anlänt till Mutianyu – en av de vackraste delarna av muren. Från parkeringen tar vi linbana upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår, på världens längsta byggnadsverk. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 5 – Fria aktiviteter och Pekinganka

Dagen är fri till att utforska Peking på egen hand. För den shoppinglystne finns här oändliga möjligheter. Fråga gärna guiden om tips. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag, där den delikata Pekingankan står på menyn.

Dag 6 Snabbtåg till Shanghai

Avresa på morgonen med snabbtåg till Shanghai. Beijing-Shanghai High-Speed Railway är 1 318 km lång och tar ca 5 timmar. då tåget når en hastighet av närmare 300 km/h. Komforten är hög. Alla sitter vi med rättvända säten i tågets färdriktning, och risken för åksjuka är väldigt liten. Enklare lunch ingår ombord. Framme i Shanghai besöker vi Shanghai Urban Planning Exhibition Center, en mycket intressant utställning om Shanghais utveckling från fiskeby till världsstad. Här får vi en ypperlig första överblick över staden, med hjälp av en skalenlig modell som upptar ett helt rum. Därefter flanerar vi längs The Bund, strandpromenaden där de koloniala bank- och handelshusen står i skarp kontrast mot stadens moderna skyline på andra sidan vattnet. Efter detta åker vi till vårt 4-stjärniga hotell och checkar in, varpå vi äter middag på en närbelägen restaurang.

Dag 7 Yu-trädgården och kinesisk akrobatshow

Efter frukost tar vi oss till den del av staden som en gång i tiden omgärdades av en stadsmur, dvs det gamla Shanghai. Vi promenerar genom de charmiga kvarteren och besöker den utsökta Yu-trädgården som är ett mästerverk i traditionell kinesisk trädgårdskonst. Trädgården ligger i ett område som under 1800-talet blev Shanghais eget “Chinatown”, en stadsdel där Shanghaiborna själva kunde röra sig fritt under den utländska dominansen. Vi äter lunch och tar oss sedan till de glittrande skyskraporna i Pudongdistriktet. Något motsägelsefullt startar vi vårt besök i det moderna Shanghai med att gå in på stadens historiska museum, beläget i källarplanet till det ikoniska tv-tornet Oriental Pearl Power. Utställningen är väl genomtänkt och ger oss en spännande inblick i stadens brokiga historia. Efter besöket kan man åka upp i världens näst högsta byggnad, Shanghai Tower 632 m ö h. Inträde 25 € tillkommer. Dagen avslutas med med middag samt en spektakulär akrobatikshow. Staden är känd över hela landet för sina mycket duktiga akrobater.

Dag 8 Tianzifang, Franska Kvarteren, Jade Buddha-templet

Idag besöker vi Tianzifang – ett område med traditionella arbetarbostäder beläget i södra delen av de franska kvarteren. Detta var från början mycket enkla bostadskvarter, byggt i den typiska Shikumen-stilen, men är idag ett tillhåll för lokala konstnärer och trendiga små hantverks- och designbutiker. Vår guide tar oss med på en kort tur genom gränderna, innan vi får lite tid att kika runt på egen hand. Sedan tar vi oss till en av Shanghais äldsta och mest betydelsefulla buddhistiska helgedomar – Jingán-templet. Efter en guidad visning av templet äter vi lunch. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 9 Zhujiajiao

Frukost. Idag gör vi en utflykt till Zhujiajiao, som ligger i utkanten av Shanghai. Orten är 1700 år gammal och kan beskrivas som Kinas Venedig fast med kinesisk arkitektur. Vi gör en båttur genom byn och äter en gemensam lunch, innan det ges tid att strosa runt bland gränderna och kanalerna på egen hand. På eftermiddagen återvänder vi till Shanghai. I kväll äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 10 – Hemresa 15/11.

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för hemfärd. Flygresan till Helsingfors tar ca 9 timmar. Väl landade i Umeå tackar vi för vårt reseäventyr och beger oss hemåt med magiska minnen i bagaget!

 

Avresedatum 20-11-06

Pris 22.480:-

Tidtabell Samling Umeå Airport  10.45

 

Flygtider   

6/11 UME-HEL 12.00-14.20 HEL-BJS 18.10-07.50 +1
15/11 PVG-HEL 10.20-14.20 HEL-UME 15.50-16.10

Flygbolag  Finnair

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 20 kg

Ingår Flyg Umeå-Peking, Shanghai-Umeå, del i dubbelrum inkl. frukost, svensktalande guide till samtliga programpunkter, entréavgifter till samtliga sevärdheter, enligt program, Linbana t/r till Kinesiska Muren i Mutianyu, 7 middagar & 6 luncher inkl. 2 glas läsk/öl/vatten / pers. och måltid, Visumkostnad, Tåg Peking-Shanghai med sittplats i 2:a klass inkl enklare lunch ombord, Transfers enligt program, reseledare, dricks till chaufför och guide.

Tillägg Enkelrumstillägg   3600:-

Hotell Sunworld Hotel**** Peking,  Greenland Jiulong Hotel**** Shanghai

Bra att veta Tidsskillnad -7 timmar, Valuta Kinesiska yuan, Visumansökan ombesörjs av Lind Tour.
Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Svenska elkontakter passar på våra hotell.
Vädret i november 0-10 plus i Peking / 10-17 i Shanghai

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.