Möt våren i Paris

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 2020-04-23

Pris: 11.480 kr

Boka Online

 

Paris är och förblir det klassiska resmålet, som man någon gång i sitt liv måste besöka. Överallt kan vi känna en fläkt av historiens vingslag. Från renässansen på 1500-talet, solkungen Ludvig XIV på 1600-talet och Napoleontiden. Tillsammans med alla moderna byggnader i sin annorlunda,  spännande arkitektur gör det Paris till en stad som man kan besöka ofta och varje gång uppleva något nytt.Dag 1 Mot Paris

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger med SAS hela vägen med planbyte på Arlanda. På förmiddagen landar vi i Paris på  Charles de Gaulles flygplats. Innan vi åker till hotellet gör vi en tur till den 210 m höga skyskrapan Tour  Montparnasse varifrån vi får en fantastisk utsikt över Paris och inte minst Eiffeltornet. Från observationsdäcket 200 m upp har vi 360 graders utsikt och vid klart väder ser vi hela 40 km. Panoramadäcket håller öppet från morgon till sen kväll alla årets dagar. Sedan åker vi den korta sträckan till vårt hotell för incheckning. På kvällen samlas vi för middag på närliggande restaurang. Hotel Magellan är beläget i affärsdistriktet och på 15 minuters promenad från Triumfbågen och Park Monceau.

Dag 2 Sightseeing

På förmiddagen får vi upplev Paris under en klassisk stadsrundtur tillsammans med en skandinavisktalande  lokalguide. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Vi ser paradgatan Champs Elysees med Triumphbågen, Eiffeltornet, Operan och Notre Dame. Resten av dagen fri att upptäcka Paris på egen hand. Mot kvällen samlas vi för gemensam middag och därefter en kvällstur på Sein, för att se de historiska byggnaderna vackert belysta mot natthimlen.

Dag 3 Louvren

Idag besöker vi Louvren, som kanske är ett av världens best besökta nationalmuseer i världen. Vår lokalguide berättar om de fantastiska konstskatterna som hänger här och den mest kända tavlan för de flesta är nog Mona Lisa. Resten av dagen fri.

Dag 4 Fri dag

Idag har du hela dagen fri. Shoppingutbudet är stort och varierat –från bouquinisternas små stånd utmed Seinekajerna till lyxiga modehus som Dior, Chanel och Saint Laurent. Att slå sig ner på en trottoarservering och  studera folklivet hör också till.

Dag 5 Hemresa

Efter frukost säger vi au revoir och lämnar den glittrande världsstaden. Vi landar i Umeå klockan 18.45.

 

Avresedatum 2020-04-23 

Pris 11.480:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 06.00

 

Flygtider   

23/4 UME-ARN 07.25-08.25 ARN-PAR 10.50-13.20   SAS
27/4 PAR-ARN 14.00- 16.25 ARN-UME 17.45-18.45

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 4 övernattningar i dubbelrum,4 frukost, 2 middag, buss, sightseeing, entré, guider, båttur, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 2130:-, måltidsdryck

Hotell Hotel Magellan ***

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.  

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video