Paris

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 21-04-16

Pris: 11.780 kr

 

Paris är och förblir det klassiska resmålet som man någon gång i sitt liv måste besöka. Överallt kan vi känna en fläkt av historiens vingslag. Från renässansen på 1500-talet, solkungen Ludvig XIV på 1600-talet och Napoleontiden. Tillsammans med alla moderna byggnader i sin annorlunda, spännande arkitektur gör det Paris till en stad som man kan besöka ofta och varje gång uppleva något nytt. 

Dag 1 Mot Paris

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger med SAS hela vägen med planbyte på Arlanda. På förmiddagen landar vi i Paris på Charles de Gaulles flygplats. Innan vi åker till hotellet gör vi en tur till den 210 m höga skyskrapan Tour Montparnasse varifrån vi får en fantastisk utsikt över Paris och inte minst Eiffeltornet. Från observationsdäcket 200 m upp har vi 360 graders utsikt och vid klart väder ser vi hela 40 km. Sedan åker vi till vårt hotell för incheckning. På kvällen samlas vi för middag på närliggande restaurang. Hotel Magellan är beläget i affärsdistriktet och på 15 minuters promenad från Triumfbågen och Park Monceau.

Dag 2 Sightseeing och båttur på Sein.

På förmiddagen får vi upplev Paris under en klassisk stadsrundtur tillsammans med en skandinavisktalande lokalguide. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Vi ser paradgatan Champs Elysees med Triumphbågen, Eiffeltornet, Operan och Notre Dame. Resten av dagen fri att upptäcka Paris på egen hand. Mot kvällen samlas vi för gemensam middag och därefter en kvällstur på Sein då vi kan se de historiska byggnaderna vackert belysta mot natthimlen.

Dag 3 Versailles – kunglig trädgårdsromantik

Efter frukost väntar en utflykt med lokalguide till det imponerande slottet i Versailles. Slottet är byggt i marmor, tegel, guld och kristall med plats för 20.000 människor. Här kan ni vandra i de stora salarna, titta på underbara målningar och konst. Framför slottet ligger  trädgårdsanläggningarna med sina dammar, fontäner, lundar och rabatter i barockstil. Gemensam lunch ingår idag. Resten av dagen fri.

Dag 4 Fri dag

Idag har du hela dagen fri. Shoppingutbudet är stort och varierat – från bouquinisternas små stånd utmed Seinekajerna till lyxiga modehus som Dior, Chanel och Saint Laurent. Att slå sig ner på en trottoarservering och studera folklivet hör också till. Gemensam avskedsmiddag ikväll.

Dag 5 Hemresa

Efter frukost säger vi au revoir och lämnar den glittrande världsstaden. Vi landar i Umeå klockan 18.45.

Avresedatum 21-04-16

Pris 11.780:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider   16APR UME-ARN 0630-0735     ARN-CDG 1040-1310    –        20APR CDG-ARN 1400-1625      ARN-UME 1745-1845
Flygbolag   SAS
Bagage     Handbagage max 8 kg,  Incheckat bagage max 23 kg
Ingår          Flyg Umeå-Paris t/r, 4 övernattningar i dubbelrum,4 frukost, 3 middag, 1 lunch, buss, sightseeing, entré, guider, båttur,                                          lokalguide, svensktalande reseledare.
Tillkommer Enkelrumstillägg 2290:- Måltidsdryck.

Hotell Hotel Magellan ***
Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro
Avresemeddelande skickas ut några veckor före avresa med avstämning av bla samlingstid på flygplatsen.
OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt pass

Betalningsvillkor  Delbetalning 5000:- 70 dagar före avresan.  Slutbetalning 40 dagar före avresan.
Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 70 dagar före avresan. Vi avbokning 69-31 dagar före är kostnaden 50% av resans pris. Vid avbokning 30 dagar eller mindre debiteras 100%.