Östersjökryssning

Resefakta:

Resdagar: 8

Avresa   2021-07-11

Pris: 14.780:-

Från Stockholm till St Petersburg, Riga, Helsingfors och Visby med Royal Caribbean.


Att åka på en kryssning är bekvämt, du kommer till nya hamnar varje dag utan att behöva packa upp väskan. Från vår vackra huvudstad kryssar vi ut i Östersjön med lyxiga Juwel of the Seas. Under veckan får vi uppleva den pampiga staden St Petersburg, Riga, Helsingfors och Visby. Reseledare Birgit Feklistoff.

Ombord på Jewel of the Seas finns något för alla. Ett brett utbud av aktiviteter för både stora och små. Faciliteter som minigolfbana, löpbana, basketplan och klättervägg. Du som hellre kopplar av kan se fram emot fartygets spa som erbjuder en rad härliga behandlingar. Stilla din hunger med utsökta rätter på restauranger i världsklass. Och när solen går ner lyser dansgolvet upp till musiken från latinamerikanska liveband och på stora scenen ges storslagna showerna med allt från livemusik till fullskaliga Broadwaymusikaler.

11 JULI – Mot Stockholm för ombordstigning

Tidig morgon rullar vår buss mot huvudstaden. Bussfika och lunch ingår under dagen. Mot eftermiddag når vi Stockholm och det har blivit dags att stiga ombord på ståtliga fartyget Adventure of the Seas, och en underbar kryssning väntar oss! Helpension ombord ingår alla dagar. Under vår vecka finns möjlighet att köpa utflykter för att upptäcka mer av de olika destinationerna. Även ombord erbjuds en mängd olika aktiviteter såsom tävlingar och underhållningen i salongerna eller ute på däck. Eller varför inte bara koppla av och njuta av tillvaron.

Rutt 
11/7 Stockholm                                   Avg 18.00
12/7 Till havs
13/7 St Petersburg     Ank 07.00
14/7 St Petersburg                              Avg  18.00
15/7 Helsingfors         Ank 07.00         Avg 17.00
16/7 Riga                   Ank 11.00         Avg 19.00
17/7 Visby                  Ank 09.00         Avg 17.00
18/7 Stockholm         Ank 07.00

18 JULI  Hemresa med buss

– Efter en spännande vecka till havs väntar vår buss på att ta oss hem igen. Lunch och bensträckare under dagen.

 

 

Juwel of the Seas

Fartygen i Radiance-klassen passar till dig som uppskattar en elegant interiör med vackra möbler. De stora fönstren bjuder på massor av ljus och en vacker utsikt. Ombord kan du njuta av en modern konstsamling med skulpturer och andra konstverk. En avkopplande och oförglömlig kryssning är garanterad!

St Petersburg, Ryssland
Upplev den pampiga staden St.Petersburg som har varit Rysslands politiska och kulturella centrum i över 200 år. En stad utsmyckad i kejserlig prakt med vinterpalatset som kronan på verket.  Denna kryssning ger dig möjlighet att upptäcka St.Petersburg både under dag och kvällstid då fartyget stannar över två nätter.
Valuta Rubler

OBS! Förbokar ni rederiets utflykter i St. Petersburg ingår det visum, annars måst ni ordna det själv. Utflykterna kommer upp för bokning 6-10 månader innan.

Helsingfors, Finland
Helsingfors är litet, vackert och exotiskt. Inspirerat av både Sverige, Ryssland och kontinenten har staden blivit en säregen mix.
Valuta Euro

Riga, Lettland
Lettlands huvudstad Riga är inte bara Lettlands, utan hela Baltikums pärla. Riga finns dessutom med på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger i den centrala delen av landet, vid Rigabukten och där landets största flod, Daugava, har sitt inlopp till havet. Riga har fler än 700 000 invånare, vilket gör det till Baltikums största stad. Staden påminner om Paris med sina breda boulevarder, imponerande byggnadsverk och många vackra parker.
Valuta Euro

Visby, Sverige
Rosorna och ruinernas stad, sägenomspunnen och med en romantisk historisk aura. En idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25000 året-runt-boende. Ta gärna en promenad i stadens gränder, som dignar av rosor i alla dess färger och former. Prunkar gör det även i Botaniska Trädgård mitt i staden. Ringmuren och stadens alla kyrkoruiner minner om forna tider.

Avresedatum   2021-07-11

Pris   14.780:-

Tidtabell
Umeå Centralstation 05.00, Ö-vik- Resecenter 06.30, Höga Kusten hotellet 07.30

Ingår Bussresa, bussfika, lunch t/r Umeå-Sto, del i insideshytt (kat 4V) helpension, vatten, mjölk, kaffe, te, juice till frukost, underhållning, shower, hamnavg, skatter, dricks, svensk reseledare

Tillkommer: Utsideshytt kat 4N 1100:-/person, Balkonghytt utsides kat 4D 4250:-/person, Enkelhytt insides 6150:-
Utflykter – vill ni boka utflykt i St. Petersburg via oss och RCL’s utbud ingår det visum, annars så får man ordna det själv. Utflykterna kommer upp för bokning 6-10 månader innan.
Alkohol och mat i specialrestauranger ombord. Dryckespaket

Avbokningsvillkor
Fri avbokning tom 21-03-31. Vid avbokning 1/4- 6/5 är kostnaden 1500:-. Vid avbokning 7/5-7/6 är kostnaden 50% av resans pris. Vid avbokning 8/6-avresa sker ingen återbetalning.

Valuta
Ombord räknas allt i USD – inga kontanter används förutom i Casinot. Allt sätts upp på ett seapass som dras från ditt kort efter kryssningen.
St Petersburg  har Rubler
Helsingfors & Riga har Euro
Pass ska vara giltigt i 6 månader efter att resan är avslutad. Passkopia till Lind Tour.

Tidsskillnad
Sverige – St Petersburg +2 timmar
Sverige- Riga & Helsingfors + 1 timme
El 110 och 220 V – svenska elapparater passar.