Skip to main content

Oslo - SPF Västerbotten

Välkommen med på en resa till grannlandet Norge och dess huvudstad Oslo. En stad som lyckats behålla känslan av charmig småstad, trots snart 700 000 invånare. Med ett naturnära läge mellan Oslofjorden och friluftsområdet Nordmarka och med många parker är det också en grön stad. Här finns ett pulserande stadsliv, museer i världsklass, spännande arkitektur och trendiga restauranger, kaféer och barer. Karl Johan och Holmenkollen i all ära; nu för tiden är det en annan ”institution” som stjäl uppmärksamheten i Oslo – det spektakulära operahuset, som invigdes i april 2008. Det nya Munchmuseet öppnade hösten 2021.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå-Mora

  Vårt mål idag är Mora där vi har middag och övernattning på Hotell Kung Gösta. Från hotellet tar det ca 15 minuter att promenera till Moras shoppinggata och kulturella sevärdheter. Under dagen blir det både bussfika och lunch.

 • Dag 2: Mora-Oslo

  Efter frukost åker vi via Torsby i Värmland över gränsen och vidare till Oslo där vi börjar med en lunch. Mätta och belåtna väntar nu en guidad visning i Vigelandsparken som är så speciell med alla sina skulpturer gjorda av Gustav Vigeland. Antalet är 200 stycken gjorda av granit, brons och smidesjärn. Vidare till Holmenkollen för att se den populära skidstadion dit drygt en miljon besökare kommer varje år. Sedan är det dags att checka in på vårt centralt belägna hotell Scandic St Olavs plass, och du har sedan egen tid fram till kvällens middag.

 • Dag 3: Mer av Oslo

  Efter frukost väntar en rundtur med lokalguide. Ett nytt Oslo har växt fram i en rasande fart och det är imponerande att se de nya stora och speciella byggnaderna som Operahuset, nya Nationalmuseet och Munchmuseet- den sextio meter höga byggnaden med tretton våningar. Det invigdes i oktober 2022 och rymmer 40 000 objekt, är ett av världens största museer över en enskild konstnär. Kvarteren runt de nya byggnaderna är förändrade och storslagna, de gamla hamnkvarteren är inte sig lika längre. Operahuset är en symbol med sin vita marmor där man kan gå eller cykla upp på taket. Sen lite egen tid att strosa runt på Oslos mest kända gata, Karl Johan, som sträcker sig mellan Centralstationen och det kungliga slottet. Första delen är gågata, men den förnämsta delen av gatan är sträckan mellan Stortinget och slottet. Runt Karl Johan finns en mängd restauranger, nattklubbar, barer, butiker och hotell. Det är också Oslos paradgata som den 17/5 fylls med uppklädda norrmän och turister som firar nationaldagen. Middag på hotellet.

  Mer av Oslo
 • Dag 4: Oslo-Mora

  Efter frukost lämnar vi Oslo och åker via vackra Sälenfjällen där vi äter lunch på Gammelgården innan vi fortsätter till Mora för middag och övernattning. Här bor vi på samma hotell som på första natten.

 • Dag 5: Mora-Umeå

  Sovmorgon och frukost innan vi lastar vi in vårt bagage i bussen och påbörjar hemresan. Vi gör ett besök på Växbo Lins fabriksbutik under förmiddagen och senare under dagen blir det avskedslunch och bensträckare med kaffe innan vi är hemma.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Därefter 500:- i avbokningskostnad fram till 10 dagar före. Vid 10 dagar eller mindre kvar blir kostnaden 100%.

Karta

Resekalender
8/10Tallinn -får jag lov!från 1 650:-
13/10Änglagård Musikalenfrån 4 280:-
20/10Hernö Ginweekendfrån 2 680:-
29/10London med ABBA Voyagefrån 11 780:-
23/11Cinderella & Änglagårdfrån 3 980:-
Kontakta oss