Öland

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 15/6

Pris: 6.880 kr

Boka online

 

 

Följ med oss till Nordens Provence – Öland, även kallat solens och vindarnas ö. Här tillfredsställs alla sinnen och solen skiner alltid generöst. Under vår vistelse får vi en härlig blandning av historia, konst och vackra trädgårdar. Bland sevärdheterna märks bla Borgholms slottsruin och kungafalmiljens sommarnöje Solliden. 

Dag 1 Umeå-Norrköping

Avresa från Umeå Centralstation för vidare färd söderut. Under dagen stannar vi till för lunch och bensträckare, samt middag. Framåt kvällen når vi slutligen Norrköping där vi stannar i natt.

Dag 2 Norrköping-Kalmar-Öland

Efter en god frukost är vi laddade inför dagens äventyr. Vi rullar vidare och når Kalmar vid lunchtid. Gemensam lunch innan vi besöker Kalmar slott , här guidas vi genom slottet och får veta dess historia. Lite fri tid innan vi reser vi vidare över Kalmarsund till Öland och under eftermiddagen anländer vi till Borgholm och Strand Hotell beläget vid stadens charmiga gästhamn. Efter incheckning har du fri tid fram till kvällens gemensam middag som vi äter på hotellet. Kanske en skön promenad i omgivningarna lockar.

Dag 3 Heldagsutflykt Öland

Efter en god frukost möter vi vår lokalguide som tar med oss på en heldagsutflykt. Öland är Sveriges näst största ö efter Gotland och Sveriges minsta landskap. Vi börjar turen med att korsa över till Gärdslösa kyrka på östra sidan. Här har Ölands romantiska geni Erik Johan Stagnelius sina rötter. Silverbäcken har inspirerat till den kända dikten ”Näcken”. Söderöver åker vi förbi kvarnraden i Lerkaka och gör senare en avstickare för att ta några steg på stora alvaret i världsarvet. Vi siktar sedan på Ottenby och längst ut på Ölands södra udde reser sig Sveriges högsta fyr (41,6m) Långe Jan. Den som orkar kan gå de 197 trappstegen upp till toppen av fyren där man har en magnifik utsikt över hav och land. Efter en förmiddag med naturupplevelser och fantastiska vyer äter vi lunch på Restaurang Fågel Blå som ligger alldeles intill Långe Jan, Ottenby fågelstation och Naturum. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare längs västra sida med stopp på Carl Malmsten-skolan i Vickleby. Örtagården ger sann lyst för ögat. Turen går sedan nedre vägen via Färjestaden med stopp på Paradis stora keramikverkstad. Därefter fortsätter vi tillbaka till Borgholm och vårt hotell för en stunds avkoppling innan middagen.

Dag 4 Borgholm och Solliden

Förmiddagen tillbringas i stort vid Solliden, den kungliga villan. Vi går genom den fantastiska slottsparken och njuter av blomsterprakten och beskådar slottet från utsidan. Kaffetorpet intill erbjuder möjlighet till ”kungligt fika”. Fri tid för lunch i Borgholm och därefter gör vi ett besök på Borgholms slottsruin med anor från 1200-talet. Eftermiddagen lämnas fri för egna aktiviteter. Kanske ett besök på hotellets relaxavdelning med bubbelpool lockar eller så har vi buteiker och restauranger på promenadavstånd från hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Borgholm-Hemorten

Efter en tidig frukost och några händelserika dagar tar vi farväl av Öland och reser hemåt. Vi har en lång sträcka att avverka, men med regelbundna stopp för lunch, bensträckningar och middag och ett glatt humör så går det ändå bra. Åter i Umeå sen kväll.

 

Avresedatum 15/6

Pris 6.880:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30, Ö-vik Resecentrum 09.00

Ingår Bussresa, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukost, 3 luncher, 5 middag, entréer, lokalguider, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 1025:-

Hotell Comfort Hotell, Norrköping, Strand Hotell, Borgholm

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video