Norra Öland

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 2020-08-08

Pris: 7.380 kr

Boka online

 

 

OBS! Vi tar in max 30 resenärer i bussen för att hålla lite distans för allas säkerhet.

Få platser är lika genuint förknippade med sommaren som vackra Öland. På vår tur så utforskar vi den norra delen av Sveriges näst största ö. Här hittar vi fantastiska stränder, härlig natur och enastående mat. Böda sand med sin nästan två mil långa pudervita sandstranden kan mäta sig med vilken medelhavsbadort som helst. 

 
Dag 1 Umeå-Norrköping

Avresa från Umeå Centralstation för vidare färd söderut. Under dagen stannar vi till för lunch och bensträckare, samt middag. Framåt kvällen når vi slutligen Norrköping där vi stannar i natt.

Dag 2 Norrköping-Kalmar-Öland

Efter en god frukost är vi laddade inför dagens äventyr. Vi rullar vidare och når Kalmar vid lunchtid. Gemensam lunch innan vi besöker Kalmar slott , här guidas vi genom slottet och får veta dess historia. Lite fri tid innan vi reser vidare över Kalmarsund till Öland och under eftermiddagen anländer vi till Borgholm och Strand Hotell beläget vid stadens charmiga gästhamn. Efter incheckning har du fri tid fram till kvällens gemensam middag som vi äter på hotellet. Kanske en skön promenad i omgivningarna lockar.

Dag 3 Heldagsutflykt norra Öland

Efter frukost tar vi sikte på Sandviken, en utskeppningshamn för den öländska marmorn dvs dagens kalksten. Vi åker längs stenkusten, en sträcka på dryga milen, och det berättas om hur stenen har brutits och slipats under hundratals år. I Jordhamn står Sveriges enda skurkvarn, och i det gigantiska bergbrottet häpnar vi över kalkstenens geologi. Sedan tar vi oss till norra udden och möter troll- och blåbärsskog. Med sina vindböjda tallar som skapar smått sagolika formationer av träd. Den trolska stämningen förstärks av murgröna som klättrar över
mark och stammar. Längst upp på Ölands norra udde hittar vi fyren Långe Erik som bevakar viken. Ett stenkast därifrån har vi Neptuni åkrar, ett mäktigt kalkstensfält, som havsguden själv har skapat. Vi lunchar i Byxelkrok vid hamnen. Här finns gott om små båthus, som numera blivit till souvenirbutiker. Eftermiddagen bjuder på raukar och naturområden. Vi letar rätt på en lustgård att njuta av och hittar sedan en struts- eller getfarm för att inta eftermiddagskaffe. Mätta på getglass eller strutsostkaka återvänder vi till Borgholm.

Dag 4 Halvdagsutflykt östra Öland

Vi åker idag österut och stannar strax vid Skedemosse. Här finns ett museum, som härbärgerar kopior av allt guld som grävts upp från järnåldersmossen intill. Även vikingar har funnits i trakten och vi får höra spännande historier. Vägen österut leder vidare till Kapelluddens kors och ruin. Heliga Birgitta är kopplad till denna öländska idyll. Dagens lunch intas sedan på östra sidan i Kårehamn, en f.d. fiskeby, som nu härbärgerar en trevlig restaurang. Efter lunch återvänder vi till Borgholm för fria timmar. Kanske ett besök på hotellets relaxavdelning med bubbelpool lockar eller så har vi butiker och restauranger på promenadavstånd från hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Borgholm-Hemorten 12/8

Efter en tidig frukost och några händelserika dagar tar vi farväl av Öland och reser hemåt. Vi har en lång sträcka att avverka, men med regelbundna stopp för lunch, bensträckningar och middag och ett glatt humör så går det ändå bra. Åter i Umeå sen kväll.

 

 

 

Avresedatum 2020-08-08

Pris 7.380:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Örnsköldsvik resecenter 09.00

Ingår Bussresa, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukost, 4 luncher, 5 middag, entréer, lokalguider, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 1150:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset