Skagerrak runt 14/6

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 14/6

Pris: 13.980 kr

-tre länder, tre hav!

Danska sandstränder, norska fjordar och svensk västkust bjuder denna resa på. Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerrak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. Under vår rundresa, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig länderna från sina bästa sidor. GÖTEBORG, SKAGEN, BERGEN, FLÅMSBANAN & OSLO är några av upplevelserna på denna resa.



Dag 1 Umeå-Linköping

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för lunch, bensträckningar och middag. Dagens mål är Linköping och Quality Hotell Ekoxen.

 

Dag 2 Linköping-Göteborg

Efter frukost åker vi till Göteborg. Vid ankomst äter vi en gemensam lunch på centralt belägna Scandic Europa där vi även bor i natt. Hotellet ligger vid Avenyn så det finns all möjlighet att hinna njuta av stans atmosfär under den lediga eftermiddagen.

 

Dag 3 Gbg-Skagen-Hirtshals

Tidig frukost innan vi beger oss till Stena Lines terminal för ombordstigning på färjan som tar oss över till Danmark och Fredrikshamn. När vi lagt ut, kan vi njuta av fina skärgårdsvyer innan vi kommer längre ut på Skageraks vatten. Vi beger oss till Danmarks nordspets, där vi tillsammans med lokalguide får uppleva Skagen. Först äter vi en gemensam lunch. Sedan väntar en åktur med Sandormen över sanddynerna på Grenen där Skagerrak och Kattegatt möts. Mot kvällen åker vi till Hirtshals och går ombord på Fjord Lines kryssningsfartyg som tar oss över Nordsjön till den norska kusten. Vi installerar oss i våra hytter. Gemensam kvällsbuffé. Efter middagen kan vi koppla av och njuta av bra musik och underhållning.

 

Dag 4 Bergen- Vossestrand

Tidigt på morgonen kommer fartyget till Stavanger för ett kort stopp. Vi stannar kvar ombord och äter frukost. Från däck kan vi njuta av den vackra norska västkusten. Vid lunchtid är vi framme i Bergen och mot eftermiddagen väntar en guidad stadsrundtur i denna vackra stad som präglas av Hansatiden. Bergen är Norges näst största stad och ligger omgiven av sju pampiga fjäll. Vi åker vidare mot Voss där vi bor två nätter på vackra Myrkdalen Hotel i Vossestrand. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

 

Dag 5 Flåmsbanan

Efter frukost är vi redo för dagens utflykt i Sogn och Fjordanes fantastiska omgivningar. Vi börjar i byn Flåm där en häpnadsväckande tågresa väntar på Flåmsbanan. Vi åker upp med tåg till Myrdalen, 7 km , höjdskillnad 865 m och sedan ner tillbaka till Flåm. Resan tar ca 45 minuter. Flåmsbanan betraktas som en av världens vackraste järnvägssträckor. Tåget stannar på 10 stationer där man har utsikt över vattenfall och avgrunder. Vid Vatnahalsen har vi en timma på oss att njuta av landskapet eller ta en fika innan vi åker tillbaka med tåget till Flåm. Lunch på egen hand innan det är dags att härifrån göra en båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sognefjorden. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell i Vossestrand. Middag på hotellet.

 

Dag 6 Vossestrand –Oslo 387km

Efter frukost åker vi mot Voss. Här delar sig vägen och vi väljer att passera Hardangerfjorden via nya Hardangerbron – Norges längsta hängbro 1320 m. Nu väntar en vacker resa genom Måbödalen och över en av Europas största högfjällsplatåer – Hardangervidda – ”Norges tak”! På avstånd ser vi Vöringsfossen – ett av Norges högsta vattenfall. Snart är vi i en av nordens största vintersportorter Geilo som ligger 800 m ö h. Här gör vi uppehåll för lunch innan resan fortsätter genom Hallingdalen till Oslo där vi övernattar.

 

Dag 7 Oslo-Mora 322 km

Efter frukost väntar en guidad stadsrundtur, där vi ser bl a Operahuset och Holmenkollen, en internationell ikon och en av Norges mest populära turistattraktioner. Sen lite egen tid att strosa runt på Karl Johan, ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna. Avresa från Oslo kl 14.00. Kvällens middag äter vi på Värdshuset Lugnet i Malung, vackert beläget vid Västerdalsälven. Härifrån är det ca 1 timme kvar till Mora där vi övernattar.

 

Dag 8 Mora – Hemorten 21/6

Efter frukost åker vi norrut. Stopp för lunch och fika under dagen.

 

Avresedatum 14/6  

Pris 13.980:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar och mindre ändringar i programmet.

Tidtabell Umeå C Järnvägsstationen 07.30, Ö-viks resecenter 09.00

Ingår Bussresa, del i dubbelrum/hytt inkl frukost, 2 x lunch, 5 x middag besök och entréer enligt program, vägfärjor, bussfika, reseledare.

Tillägg Enkelrum 3.280:-   Måltidsdrycker

Betalningsvillkor  Resan skall vara betald senast 30 dagar före avresan.

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 15 dagar före resan blir kostnaden 50% av resans pris. 14-4 dagar före = 75% i kostnad. Avbokning 3 dagar före eller mindre blir avbokningskostnaden 100%.

Åtgärder för säkert resande med anledning av Covid -19

Vi har begränsat antalet resenärer till ca 30 personer (beroende på busstorlek) tillsvidare. Du behåller samma sittplats under hela resan. Det finns handsprit att tillgå på bussarna, men ta gärna med egen handsprit. Chauffören organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Och naturligtvis stannar du hemma om du har symptom.

Vi uppdaterar oss löpande om myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Så länge situationen kräver vidtar vi och våra samarbetspartners lämpliga åtgärder.

Nyhet! Kulturresa i Dalarma
NYHET! Gotlandskryssning
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset