Skip to main content

Möt våren i Berlin

Berlin är staden som inte liknar någon annan stad, utan som har sin helt egna särpräglade identitet, formad av sin historia, av öst och väst, av nutid och framtid och av att hela tiden förändras. Här finns flera stora paradgator och en av de mest kända är Kurfürstendamm. Den 3,5 km långa gatan sträcker sig från GedächtnisKirche upp till Halensee och här finns någonting för alla – från vanliga affärer till stora eleganta varuhus och många internationella modebutiker.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Mot Berlin

  Vi anländer till Berlins flygplats mot eftermiddagen. Buss och lokalguide möter upp och tar oss med på en intressant stadsrundtur. Därefter checkar vi in på vårt hotell Park Inn by Radisson Berlin. Ett stort och modernt hotell vid knutpunkten Alexanderplatz i östra Berlin. Här bor du bekvämt och har nära till shopping och nöjen. På hotellet finns restaurang och bar, och efter en dag på stan kan du välja att koppla av i hotellets spa eller besöka den läckra terrassen med häftig utsikt över staden. Gemensam middag på hotellet

 • Potsdam med sina slott

  Idag gör vi en utflykt till Potsdam som är en självständig stad och som gränsar till Berlin, är även huvudstad i Brandenburg. Den främsta sevärdheten i Potsdam är slottet och parken Sanssouci där vi också finner det nyklassicistiska Charlottenhof, barockpalatset Neues Palais och Schloss Cecilienhof, som mer påminner om ett engelskt lantgods än ett slott. Parken med alla sina slott räknas till ett av de vackraste slottskomplexen i Europa. Gemensam middag på hotellet.

 • Museumön

  Efter frukost väntar en utflykt till en av Berlins vackraste platser och ett unikt kulturminne som finns med på Unescos världsarvslista sedan 1999. Här finns fem anrika museer – Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie och Bodemuseet. Åter i Berlin har du en fri eftermiddag och mot kvällen träffs vi igen för restaurangbesök med Tysk mat och öl med ”umpa-bumpa musik”

 • Mauermuseet och Hemresa

  Checkpoint Charlie är den mest kända gränskontrollen inom Tyskland och har ett namn som hela världen känner igen. Det var här de allierade registrerade alla amerikanska, engelska och franska soldater, samt deras familjer, som korsade gränsen till Östberlin. Precis bredvid ligger ”Mauer Museum – Checkpoint Charlie” och en rekonstruktion av de allierades första kontrollbarack. Idag visar huset vid Checkpoint Charlie ett nästan ofattbart antal originalverktyg som människor använde sig av i sin flykt ut ur "DDR". Man kan se allt från en varmluftsballong till en Trebantbil och en stolslift. Gemensam lunch innan det är dags att åka ut till flygplatsen för återresa till Umeå.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
27/4UmeåPark Inn by Radisson Berlin
Nyhet!
Mer än 811 150:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Park Inn by Radisson Berlin
Njut av den bästa utsikten i Berlin med gratis Wi-Fi** i hela hotellet. Med 1028 rum och sviter på 37 våningar och en byggnadshöjd på 150 meter är Park Inn by Radisson Hotel Berlin Alexanderplatz det...
Resekalender
28/11Tallinnkryssning julmarknadfrån 1 370:-
Kontakta oss