Montenegro

Sveti Stefan island in Budva, Montenegro

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 22/9

Pris: 13.980 kr

Boka Online!

 

Följ med oss till vackra Montenegro. Det lilla landet utmanar Kroatien med sin sagolikt vackra natur, en mäktig kust, intressant historia och en genuin känsla. Här är det aldrig långt till vare sig stränder eller upplevelser. Under veckan gör vi intressanta utflykter till bla den tidigare kungliga huvudstaden Cetinje, den medeltida staden Kotor med sin katedral och nationalparken vid Skadarsjön som gränsar till både Montenegro och Albanien. Vi bor ett stenkast från Budva i den lilla orten Bečići på Hotel The Queen of Montenegro, här har vi alla rum med havsutsikt.Dag 1 Umeå-Dubrovnik-Bečići

Samling på Umeå Airport, varifrån vi flyger via Helsingfors till Dubrovnik. Vår transferbuss tar oss till Bečići och vårt hotell. Nu väntar en härlig vecka med sol och trevliga utflykter. Grannstaden Budva ligger runt 4 km från Bečići och det finns möjlighet att promenera dit på en gångstig längs havet. Middag på hotellet alla dagar.

Dag 2 Budva, Cetinje och vinprovning

Efter frukost gör vi en heldagsutflykt tillsammans med lokalguide. Vi tittar vi närmare på den populära turistorten Budva. Kärnan av Budva är över 2500 år gammal, och bland annat så spelades delar ur filmen “Pippi på de sju haven” in just här. Vi gör en promenad i de smala gränderna kantade med små restauranger, affärer och vacker arkiektur. Vi lämnar kusten och styr kosan inåt landet. På snirkliga vägar reser vi genom det natursköna landskapet till den gamla kungliga huvudstaden Cetinje, belägen på 670 meters höjd över havet. Här gör vi ett besök i kung Nikolas palats som idag är museum. Palatset byggdes på 1860-talet som residens för kungafamiljen och hyser bland annat de montenegrinska kronjuvelerna. Sedan fortsätter vi på hisnande serpentinvägar till den lilla byn Njeguši, som ligger på berget Lovćens sluttningar på 1 100 meters höjd över havet. Byn är känd för att ätten Petrović, Montenegros kungafamilj, härstammade härifrån samt för sin speciella ost och skinka. Här gör vi en vinprovning med tilltugg innan vi framåt sen eftermiddag återvänder ner till kusten och vårt hotell.

 

Dag 4 Kotor och Perast

Heldagsutflykt med lokalguide för att utforska den vackra Kotorbukten. Vi besöker vi den charmiga byn Perast som genom åren tillhört bl a Serbien, Italien, Ungern, Frankrike och Österrike. Härifrån gör vi en båttur till den lilla ön Our Lady of the Rock. Legenden om varför ön och kyrkan ligger där de gör är i högsta grad levande än idag. Efter vårt besök på ön fortsätter vi till Kotor, som också finns med på Unescos världsarvslista. Staden har en mycket välbevarad medeltida kärna, omgiven av ett imponerande befästningssystem. Under vår promenad i labyrinten av gränder, kyrkor, palats och torg besöker vi bland annat stadens berömda katedral, som byggdes på 1100-talet och är tillägnad helgonet Trifon. Under sen eftermiddag återvänder vi till Bečići.

Dag 3, 5 och 7 Ledig dag

 

Dag 6 Skadarsjöns nationalpark

Sydöst om Bečići ligger en av Montenegros mest betagande platser, Skadarsjön på gränsen mellan Montenegro och Albanien. Hit gör vi en heldagsutflykt tillsammans med en lokalguide. Vi följer till att börja med den vackra kustvägen söderut och viker sedan av inåt landet. Skadarsjön är den största sjön på Balkanhalvön, och med sina kringliggande våtmarker är den skyddad som nationalpark. Här finns en mycket rik flora och fauna, och området är en fågelskådares paradis. Bland sjöns runt 280 fågelarter finns den sällsynta krushuvade pelikanen som är national-parkens symbolVi gör en härlig båttur på sjön och njuter av de vackra naturscenerierna. Under dagen äter vi gemensam lunch i den lilla ortenVirpazar, belägen alldeles intill sjön. Framåt sen eftermiddag är vi tillbaka i Bečići.

Dag 8 Hemresa

Efter en skön vecka i Montenegro är det så dags att vända hemåt.g 9 Hemresa

 

 

 

Avresedatum 22/9  

Pris 13.980-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.30

Flygtider
22/9 12.00-14.20 UME-HEL 16.50-18.55 HEL-DUB
29/9 09.50-12.45 UME-ARN 13.50-14.50 ARN-UME

Bagage Handbagage max 8kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, transfers, del i dubbelrum med havsutsikt inkl frukost & middag, lokalguider, utflykter enl program, 1x lunch, vinprovning, reseledare.

Tillägg Enkelrum 1450, Måltidsdryck

Hotell The Queen of Montenegro

Bra att veta Valuta Euro Pass eller EU-idkort behövs. Ingen tidsskillnad.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video