Skip to main content

Mickelsmässmarknad i Järvsö

Fira in hösten med besök på den populära Mickelsmässmarknaden på Stenegård i Järvsö. En blandning av skördemarknad och hantverksmarknad. Trädgårdsprakten står i full prakt och dessutom dukar lokala producenter upp sina försäljningsbord med grönsaker, delikatesser, charkuterier, slöjd och hantverk. Dessutom får vi uppleva gamla och charmiga pensionatstider på hotell Järvsöbaden där vi bor en natt.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Härliga pensionatstider på Järvsöbaden

    Vårt första stopp blir på Skule Naturum, med en intressant utställning om världsarvet Höga Kusten. Här blir det förmidagsfika med kaffe och ost/skinkmacka innan vi åker vidare. Dagens lunch äter vi i Härnösand. Vidare till Järvsö där vi installerar oss på Hotell Järvsöbaden som grundades som kuranstalt år 1905, dagens ägare är tredje och fjärde generationen. Här finns en liten spaavdelning med gym, torrbastu, ångbastu, jacuzzi samt kallbad. Mot kvällen träffas vi igen för en 5-rätters buffémiddag som består av husets inlagda sill, ostbricka, soppa, varmrätt, dessert samt kaffe i hotellets mysig och avslappnande pensionatsmiljö.

  • Dag 2: Mickelsmässmarknaden

    Vi tar det lugnt på morgonen och njuter av frukosten. Vi tar en sväng till Järvsö kyrka innan marknaden öppnar. Järvsö kyrka, som med sina 1.800 sittplatser är Sveriges största landsortskyrka, och mycket sevärd. (Reservation för ev. bröllop/begravning) Kl 11:00 är vi på plats på Stenegård och Mickelsmässmarknaden. Här passar du även på att luncha och den som önskar kan besöka Lill-Babs Museum som finns på området. Kl 14:00 lämnar vi Järvsö. Färden går via Ljusdal, där vi tar en promenad genom stan för att titta på den fantastiska husfasadskonsten av Artscape 2019. En gatukonstfestival där lokala, nationella och internationella konstnärer gick lös med muralmålningar i centrala Ljusdal. Vi fortsätter hemåt med stopp för gemensam middag. Åter i Umeå runt 20:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotell Järvsöbaden
Resekalender
8/6Skagerrak runtfrån 16 780:-
9/6Kul Tur i Nätrabygdenfrån 1 080:-
10/6Vandringsresa i Kroatienfrån 15 990:-
18/6Tallinnkryssningfrån 1 450:-
27/6Visbykryssning med Cinderellafrån 4 180:-
Kontakta oss