Menton – Frankrikes pärla med Nice & Monaco

luxury resort Menton on french riviera

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 16/5

Pris: 11.980 kr

Boka Online!

 

Staden Menton ”La perle de la France” är vackert belägen mellan Monaco och den Italienska gränsen. Känt för sina citroner som på grund av mikroklimatet och de drygt 300 soldagarna per år trivs bra här. Följ med och njut du också i denna underbart vackra och soliga stad med branta gränder och färgglada hus som för tankarna till Karibien. Här finns även många grönskande trädgårdar, intressanta museer, restauranger, fina sandstränder och en avslappnad atmosfär.Dag 1 Nice

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger till Nice via Arlanda. Väl landade möter vår reseledare, Eva Nehrer upp i ankomsthallen. Här möter även vår franska buss upp och vi börjar med en gemensam lunch och därefter en intressant sightseeingtur. Vår guide tar oss med på en promenad genom en stad fylld av konst, kultur o historia men också fantastiska boulevarder med tjusiga butiker och ”flair”. Nöjda med Nice åker vi sedan de ca 3 milen till Menton och vårt centralt belägna Quality Hotel Menton Mediterranee. Innan middagen på hotellet tar vi en kortare promenad ner till det turkosfärgade medelhavet. Kanske en liten drink utmed strandpromenaden?

Dag 2 Heldag San Remo, Dolceaqua och Isolabona

Idag lämnar vi Frankrike några timmar till förmån för Italien och Ligurien. Dagen börjar med att utforska San Remo. Välkänd för oss nordbor utifrån flera av Evert Taubs visor där han sjunger om ”San Remo”. Här finns även Alfred Nobels villa som idag är museum. Eftersom Nobel var bosatt i San Remo skickar staden varje år blommor till Nobelfesten i Stockholm. Vi fortsätter sedan västerut till bergsbyarna Dolceaqua och Isolabona. Vi vandrar runt i den pittoreska medeltidsbyn Dolceaqua i Val Nervia. Namnet betyder sött vatten, men staden är känd för sitt rödvin och sin antika stenbro avmålad av Monet. Under eftermiddagen bjuds vi på en vinprovning och provsmakning av lokala delikatesser innan vi vänder åter till Menton. Gemensam middag.

Dag 3 Menton

För att lära oss mer om Menton tar vi en guidad tur till fots och går uppför backarna i Gamla stan där vi beundrar de pastellfärgade byggnaderna som påminner om Karibien. I Gamla stan står bl.a. basilikan Saint Michel och atmosfären för oss långt tillbaka i tiden. Längst upp på toppen får vi en underbar utsikt över staden, havet och mot Italien. Resten av dagen fri för egna strövtåg och utflykter eller kanske ni bara njuter av livet sittandes på ett café och tittar ut över havet…

Dag 4 Monaco

Förmiddagen fri, varför inte ta tåget in till Nice och utforska staden på egen hand. Kvällsutflykt till Monaco. Vi tar kustvägen till det lilla furstendömet vars furste Rainer är mer omskriven för sina döttrar än för sin egen person. Monaco är ju numera ett av våra “skatteparadis” och flera kända svenskar har sina hem här. På en hög klippa ligger furstepalatset, det berömda oceanografiska museet och en katedral. Vi fortsätter till Monte Carlo och ser det berömda kasinot. Gemensam middag i Monaco.

Dag 5 Hemresa

Framåt förmiddagen står vår transferbuss utanför hotellet för att köra oss tillbaka till flygplatsen i Nice. Vi flyger åter till Arlanda och vidare hem till Umeå.

 

 

Avresedatum 16/5  

Pris 11.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.45

Flygtider 16/5 UME-ARN 07.00-08.00 | ARN-NCE 09.40-12.40

20/5 NCE-ARN 13.20-16.15 | ARN-UME 17.25-18.25

Flygbolag Norwegian

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 20 kg

Ingår Flyg t/r, busstransfer, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukost, 1 lunch, 3 middagar, 1 vinprovning, utflykter enligt program, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1450:- Måltidsdryck.

Hotell Quality Hotel Menton Mediterranee***

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Presentkort
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video