Skip to main content

Medelhavskryssning

Tre grekiska öar - Mykonos, Santorini och Rhodos. Romantiska Napoli och den eviga staden Rom.

Följ med oss på en härlig kryssning med Celebrity Cruises fartyg Celebrity Edge där vi besöker några av östra Medelhavets fina pärlor! Fartyget lägger ut från Civitavecchia strax utanför Rom och sedan väntar en åtta dagars underbar kryssning. Under veckan varvas avkopplande dagar till havs med spännande strandhugg som Santorini, Rhodos, Mykonos och Neapel. Åter i Rom gör vi en stadsrundtur med svensktalande lokalguide och lite egen tid i den eviga staden. Vi bor alla i utsideshytter med utsikt mot havet. En oförglömlig reseupplevelse väntar.

Celebrity Cruises vänder sig till en vuxen publik och satsar på ...
*En mycket hög servicenivå.
*Gastronomi
*Brett utbud av viner
*Sofistikerade och lyxiga miljöer 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: På väg

  Vi flyger från Umeå via Arlanda och vidare till Rom. Väl landade tar vår väntande buss oss till hotellet. Lunch och fri eftermiddag. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2: Kryssning med Celebrity Edge

  Efter frukost så checkar vi ut från vårt hotell och åker till hamnstaden Civitavecchia som ligger på ca 90 minuters bussresa från Rom. Det har blivit dags att stiga ombord på ståtliga fartyget Celebrity Edge, och en underbar kryssning väntar oss! Under vår vecka finns möjlighet att köpa utflykter för att upptäcka mer av de olika destinationerna. Även ombord erbjuds en mängd olika aktiviteter såsom tävlingar och underhållningen i salongerna eller ute på däck. Kring det härliga poolområdet finns gott om solstolar, och för den som vill hålla sig i form finns ett välutrustat gym och olika en löparbana ute på däck. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets lyxiga SPA-avdelning. Under kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater. Eller varför inte koppla av i någon av de många barerna eller i casinot? Vi bor i bekväma hytter och varje dag ingår helpension, d.v.s. frukost, lunch och middag ombord på fartyget.

 • Dag 3: Till havs

  Idag har vi en heldag ute till havs och passar på att njuta ordentligt av allt vad vårt fartyg har att erbjuda oss.

  Till havs
 • Dag 4: Santorini

  Ank 12.00, Avg 22.00. Den grekiska ögruppen Santorini vilar i det skimrande Egeiska havet. Söder om ön Ios och norr om Kreta ligger ögruppen i en uppdelad cirkelform som omsluter en 11 kilometer bred lagun. Som en historisk vulkanö bjuder Santorini både på svindlande naturupplevelser och på ett välbevarat kulturarv. Det bor ca 15.000 invånare på den unika klippön, som är kännetecknad av sina traditionella vita kalkstenshus, fantastiska utsikter och den aktiva vulkanen. Varför inte njuta av ett glas vin och en lokal fiskrätt på en av de många tavernorna, som finns i alla byar på ön.

 • Dag 5: Rhodos

  Ank 08.00 Avg 19.00 Idag går vi i land på Rhodos, en av de största och mest fruktbara grekiska öarna. På hela ön bor det totalt 115.000 invånare, varav största delen bor i staden med samma namn. Rhodos bjuder på en härlig mix av livliga semesterstäder, härliga stränder, historiska medeltidsbyggnader och spännande arkeologiska platser. Ett riktigt semesterparadis!

  Sevärt
  Rhodos stad och Palace of the Grand Master. Gå inte miste om Rhodos stad med de historiska medeltidskvarteren och små mysiga gatorna, samt det gamla slottet, som blev byggt på 1400-talet av grekiska riddare.

  Den vita staden Lindos med Akropolis över sig på toppen av en backe.

  St. Pauls vik nära Lindos. Ett fantastiskt ställe att ta ett dopp och njuta av utsikten.

  Rhodos
 • Dag 6: Mykonos

  Ank 07.00 Avg 16.00 Den grekiska ön Mykonos visar oss sina vitkalkade hus, djupblå vatten med många vikar och stränder. Här kan vi njuta av dagen på stranden tillsammans med en god bok och en svalkande drink, samtidigt som vi blickar ut över det vackra Egeiska havet. Möjlighet finns även att boka utflykt över till ön Delos, en av de viktigaste arkeologiska platserna i världen, och besöka Apollos födelseplats. Strosa runt bland Mykonos smala gränder och passa på att smaka av den välkända honungen, olivoljan, osten och andra grekiska delikatesser.

  Mykonos
 • Dag 7: Till havs

  Idag har vi en heldag ute till havs och passar på att njuta ordentligt av allt vad vårt fartyg har att erbjuda oss.

  Till havs
 • Dag 8: Neapel

  Ank 07.00 Avg 18.30. Härliga Napoli är södra Italiens största stad med 1 miljon invånare. Hamnstaden ligger vackert vid Napolibukten och är ett helt friluftsmuseum med sina gamla historiska byggnader, monument, kyrkor, palats och teatrar. Napoli är romantik och kultur, och är bland annat känt för världens äldsta operahus Teatro San Carlo och som pizzans födelsestad.

  Sevärt
  Cappella Sansevero Museet måste ses och även Palazzo Reale Napoli, som är en miniatyrvariant av det franska Versailles.

  Vulkanen Vesuvius är en annorlunda naturupplevelse. Om man tar sig upp till toppen av vulkanen, blir man belönad med en helt unik utsikt över Napolibukten.

  Gillar du shopping? Åk då till Waterside Shops, där de exklusiva affärerna ligger sida vid sida med bra restauranger.

  Längtar du efter ö-liv är det enkelt att ta sig ut till den smäktande vackra ön Capri, som inte bara är ett populärt utflyktsmål för kryssningsresenärer utan även är välbesökt av den internationella jetseten, författare och konstnärer.

  Neapel
 • Dag 9: Åter i Rom

  Redan 05.00 kommer vi tillbaka till Civitavecchia. Vi äter frukost i lugn och ro innan vi går av kryssningsfartyget för sista gången. I land väntar vår chartrade buss för att ta oss in till Rom för en tre timmars guidad stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Mot eftermiddagen checkar vi in på Hotel Isola Sacra Rome Airport för en sisat gemensam middag och övernattning på denna resa.

  Åter i Rom
 • Dag 10: Hemresa

  Efter frukost åker vi shuttle bus till terminalen och flyger hem till Norrland. Vi säger arrividerci Italia efter en fantastisk kryssning och fina reseminnen i bagaget.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 70 dagar före avresa. Vid avbokning 69-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
16/9UmeåBoende på MedelhavskryssningenMer än 827 580:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

iH Hotels Roma Z3
Det fyrstjärniga hotellet ligger i Roms östra område, inte långt från den historiska stadskärnan.

Övernattning dag 2 - 9

Celebrity Edge
Det moderna och tjusiga fartyget Celebrity Edge gick i trafik 2018. Komfort och lyx står i fokus och ombord hittar du restauranger och barer, underhållning i världsklass, spa och gym, poolområde, löpa...

Övernattning dag 9 - 10

Hotel Isola Sacra Rome Airport
Fyrstjärningt hotell i närheten av flygplatsen. Utomhuspool finns.