Lofoten 6/8 -22

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa:  2022-08-06

Pris: 9.280 kr

 

 

En resa som tar oss till de vackra omgivningarna runt Lofoten och Vesterålen. Lofoten – känd för sina små fiskelägen med sin bohemiska atmosfär, omgivna av majestätiska granitklippor och vita sandstränder. Under knappt två månader lyser midnattssolen i väster. Följ med till Norges kanske mest fascinerande landskap!

Dag 1 Umeå-Kiruna

Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunchpaus innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här sker vårt första riktiga möte med fjällvärlden. Därefter är det bara 11 mil kvar till Kiruna och Scandic Ferrum, med middag och övernattning.

Dag 2 Kiruna –Svolvaer

Efter frukost lämnar vi Kiruna för färd västerut genom en storslagen fjällvärld med den stora sjön Torneträsk och den välkända Lapporten som vi tydligt kan se från både Abisko och Björkliden. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster, och vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik, där vi gör ett lunchstopp, och Bogen innan vi når bron över till Norges största ö , Hinnöya. Via slingriga men bra vägar når vi snart Svolvaer, Lofotens huvudstad där vi skall övernatta i två nätter på centrala hotell Thon. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Utflyktsdag på Lofoten

Idag ser vi nästan hela Lofoten. Vi följer de vackra småvägarna och det finns goda möjligheter att få se havsörn. Målet är Å, längst ner där E10 slutar eller börjar. Här besöker vi Fiskeværsmuseét. Lunch innan nästa besök som blir det spännande Vikingamuseet Loftr i Borg, som en gång var Nordens största vikingasäte och hittades av en tillfällighet på 90-talet. Middag på hotellet.

Dag 4 Svolvaer-Arvidsjaur

Efter frukost säger vi farväl till Lofoten. Vi åker genom Lofasttunneln och sedan färja från Lödingen till Bognes. Vi återkommer till E6:an och följer den söderut. Vidunderliga vidder skådas och det ena fjället efter det andra passerar vi över. Vi kommer till marmorstaden Fauske, med en paus där innan vi fortsätter. Väl nere vid kusten igen, och precis innan klättringen över Saltfjället börjar, svänger vi österut. Genom den vilda och annorlunda Junkerdalen färdas vi. Här finns blommor och mineraler som inte hittas någon annanstans. Vi åker in i Sverige igen och passerar snart Polcirkeln igen. Natten tillbringar vi på hotell Laponia i Arvidsjaur. Middag på hotellet.

Dag 5 Arvidsjaur-Umeå

Sovmorgon och frukost. Tid för en förmiddagspromenad i de vackra omgivningarna innan vi åker längs Silvervägen mot Skellefteå där vi stannar för lunch. Sedan är vägen hem nära, och med många vackra vyer i minnet skiljs vi åt för denna gång.

 

Avresedatum  2022-08-06

Pris 9.280:-

OBS! Reservation för eventuella valuta- dieseländringar och mindre ändringar i programmet.

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.00, Skellefteå busstation 08.45

Ingår
Bussresa, del i dubbelrum inkl frukost, 5 lunch, 4 middag, besök och entréer enligt program, vägfärjor, bussfika, reseledare

Tillkommer Enkelrumstillägg 1450:-


Betalningsvillkor: Anmälningsavgift 500:- betalas inom 10 dagar, slutbetalning 15 dgr före avresa.

Avbokningsvillkor:  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan. Från 30 dagar till 15 dagar före resan debiteras 500:- .
Avbokning 14-4 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar före eller senare blir kostnaden 100%.

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset