Kulturresa i Dalarna 9/9

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa:  2021-09-09

Pris: 6.380 kr

 

 

 

Följ med oss till natursköna Dalarna där vi under några härliga dagar besöker olika kulturhistoriska platser och nationella skatter som Zorn muséet, Carl Larssons Sundborn och Munthes Hildasholm. Vi bor i Rättvik på Hotell Lerdalshöjden som bjuder på en makalöst vacker utsikt över Siljan.

 

Dag 1 Umeå-Rättvik

I rask takt avverkar vi milen mot vårt mål Rättvik, dit vi anländer sen eftermiddag. Under dagen stannar vi för fika, lunch och besök på Växbo lin. Väl framme så checkar vi in på Hotell Lerdalshöjden som bjuder på en makalöst vacker utsikt över Siljan. Vi samlas senare på kvällen för en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2  och 3  Utflyktsdagar

Våra två utflyktsdagar bjuder på betagande vackra vyer längs Siljan. Sjön uppstod efter ett meteoritnedslag för 365 miljoner år sedan och i bygden finns orörd natur och genuina kulturmiljöer. Vi besöker Mora med Zorngården och Zornmuseet, dalahästarna i Nusnäs, Sållerön och Tällberg. I Leksand får vi en intressant visning av Munthes Hildasholm och hör berättas om Axel, Hilda och deras söners liv i huset. Förutom huset är trädgården vida känd. Allt tillsammans med vår duktiga dalaguide. Gemensamma luncher och middagar ingår

 

Dag 4 Carl Larssongården och hemresa.

Vi packar in våra väskor i bussen och lämnar Rättvik. I dag hälsar vi på i Sundborn och Carl Larsson gården där du under en guidad visning får vandra runt i familjens orörda hem och höra mer om hur ett av 1900-talets största kändis par levde sitt liv. Lunch och bensträckare under dagen.

 

Programmet är preliminärt och kan påverkas av nya restriktioner kring Covid -19!
ÖPPET KÖP tom 30 dagar före avresa.

Vi tar max 30 resenärer i bussen!

Avresedatum 2021-09-09

Pris 6.380:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30,  Ö-vik resecenter 09.00

Ingår  Bussresa, bussfika, 4 luncher, 3 middagar, del i dubbelrum inkl frukost, lokalguide, entréer, reseledare.

Tillägg Enkelrum 900:-

Betalningsvillkor   30 dagar före avresan.


Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan. Från 30 till 14 dagar före resan debiteras 500:- . Vid 13-4 dagar före debiteras 50% av resan. 3 dagar eller mindre kvar = 100% i avbokningskostnad.

Åtgärder för säkert resande med anledning av Covid -19

Vi har begränsat antalet resenärer till  30 personer. Du behåller samma sittplats under hela resan. Det finns handsprit att tillgå på bussarna, men ta gärna med egen handsprit. Chauffören organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Och naturligtvis stannar du hemma om du har symptom.

Vi uppdaterar oss löpande om myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Så länge situationen kräver vidtar vi och våra samarbetspartners lämpliga åtgärder.

NYHET! Öl, vin och Vandring på Gotland
Ny Dagsresa
Smaka på Burträsk
Nyhet! Kulturresa i Dalarma
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset