Skip to main content

Kryssning på Ångermanälven

En kryssning på vackra Ångermanälven - det hör sommaren till!

Upplev Höga Kusten från ett unikt perspektiv ombord på Ådalen III. Se solen spegla sig i Ångermanälven, vars sötvatten har färdats från södra Lappland och här gör sig redo att möta havet. Vi börjar vår tur från Skeppsbron i Härnösand och åker uppströms. Här ser du en glimt av Bottenhavet innan du får ta del av älvens harmoni, samtidigt som du njuter av en riklig skärgårdsbuffé.

Ångermanälven är Sveriges tredje största älv och leder oss lugnt och stillsamt genom den gamla kulturbygden. Vi åker bland annat in i vackra Norafjärden där Lövviksbron välkomnar oss med en praktfull entré. Vi glider längs strandkanten och rundar små öar bebyggda med gemytliga sommarstugor. Väl ute ur viken tar vi sikte på Högakustenbron som är en av resans mest omtyckta sevärdheter. Där får du på riktigt nära håll uppleva en av Europas längsta hängbroar med ett spann på hela 1210 meter. En mäktig och uppskattad syn när vi sakta passerar under, innan vi åter styr mot Härnösand igen. Åter i Umeå runt 19-tiden.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Program

    Vi kör E4 söderut. Vid Höga Kusten bron stannar vi för "bussfika" och sträcker på benen. Vidare till Härnösand där vi går ombord på Ådalen 3, vi intar våra platser inne i restaurangen och njuter av det läckra skärgårdsbordet. Har vi tur med vädret kan du sedan njuta av det vackra landskapet vi passerar uppe på däck. Kl 15:00 är vi åter i Härnösand och rullar så hemåt igen efter en dag till sjös.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/8Flera Mer än 81 250:-BokaMer information
Resekalender
8/6Skagerrak runtfrån 16 780:-
Kontakta oss