Kroatien – Makarska

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 14/9

Pris: 11.900 kr

Boka Online 

 

Kroatien – ett resmål som vi gärna återvänder till.  Varför? Svaret är enkelt. Den slående vackra och skiftande naturen är bland den mest välbevarade i hela Europa. Människornas gästfrihet, det turkosa kristallklara havet, det milda klimatet samt intressanta sevärdheter. På endast 3 1/2 timmars flygtid tar vi oss bekvämt från Örnsköldsvik till Split. Ni bor i badorten Makarska, beläget  längs den vackra Makarska rivieran.

Här möts ni  av ett myllrande folkliv, nöjen och bad. Utbudet av restauranger  och barer är stort. Slå er ned på ett café och betrakta folklivet från den palmkantade strandpromenaden eller låt er imponeras av den mäktiga bergskedjan Biokovo och det klara havet. Med båt finns öarna Brac och Hvar inom räckhåll.

 

Dag 1 Lördag 14/9

Avresa med buss från Lycksele/Umeå enligt tidtabell nedan till Ö-viks flygplats. Flyget avgår 19.15 med beräknad ankomst Split 22.25. Utbudet av mat/fika på flygplatsen/flyget är begränsat så vi rekommenderar att ni äter något innan avresan. Efter passformaliteter i Split och bagage uthämtat möter en svensktalande reseledare från Kroatienspecialisten upp i ankomsthallen. Tillsammans åker ni till Makarska och hotell Dalmacija. Transfertid ca 90 minuter.

Dag 2-7
Frukost och middagar äter ni på hotellet. Ett välkomstmöte hålls där ni får nyttig information om det mesta. I Makarska finns en fantastisk strandpromenad kantad med små restauranger, barer och badstränder. På den västra udden finns Makarskas välbekanta fyrhus och i öster ligger den livliga marinan. Här finns även S:t Peters kyrka som är en liten stenbyggnad med anor från 1200-talet. Om man fortsätter några hundra meter söderut längs hamnpromenaden hittar man de äldsta stadsdelarna och Kačićs torg. Under veckan gör vi en gemensam utflykt till Omis. Fler utflykter med svensktalande guide kan bokas och betalas på plats. Kroatienspecialistens servicekontor finns just på vårt hotell så det är lätt att boka upp önskade utflykter. Ex Dubrovnik, Båtutflykt Brac & Hvar, Mostar, mm.

Dag 8 Lördag 21/9
Efter frukost är det så dags att åka till flygplatsen för hemresa. Flyget avgår 14.55 med ankomst Ö-viks flygplats 18.10. Här väntar vår transferbuss på att ta oss sista sträckan hem till Umeå/Lycksele.

Utflykt som ingår
Omis – det sagolika piratnästet
Följ med oss till orten Zadvarje och upplev den lokala marknaden – en 300 år gammal tradition. På marknaden kan man köpa delikatesser som t.ex. hemmagjort brännvin, honung och lufttorkad skinka. Dagen fortsätter till Omiš som har en historia som tillhåll för pirater. Vi tar en guidad promenad genom gamla staden och du får tid på egen hand för att ta en kopp kaffe, eller kanske besöka fästningen Mirabella. Vi träffas igen vid floden Cetina där en båt tar oss igenom det vackra landskapet. Båtturen genom den fantastiska naturen leder till ”Radmanove mlinice”, en gammal kvarn som numera är en restaurang, där vi äter en god trerätterslunch under de 500 år gamla Platanträden.

 

Avresedatum 14/9  

Pris 11.900:-

Tidtabell 14.45 Lycksele busstation (entresidan), 16.15 Umeå Centralstation, 16.35 Hörnefors hpl E4

 

Flygtider    14/9  avg 19.15 Övik   ank 22.25 Split
21/9 avg 14.55 Split  ank 18.10 Ö-vik

Flygbolag: Croatia Airlines

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Buss Lycksele-Öviks flygplats t/r, direktflyg Ö-vik-Split, skatter, transfer, del i dubbelrum med
balkong, frukost & middag, utflykt Omis med lunch, båttur och svensktalande guide.

Tillägg Enkelrumstillägg 3450:- Måltidsdryck.

Hotell Dalmacija ***
Hotell Dalmacija är en sann favorit hos våra resenärer! Med sitt fantastiska läge vid strandpromenaden i
Makarska är Hotell Dalmacija ett av de bästa mellanklasshotellen på rivieran. Hotellet är mycket omtyckt av våra gäster, då både frukostbuffén och utsikten över havet är något utöver det vanliga. Tack vare sitt centrala läge med närhet till stranden, ortens restauranger, kaféer och nöjesliv är det inte mycket man saknar här. Hotellets moderna wellness och träningslokal erbjuder både aktivitet och avslappning i en inspirerande miljö och utomhus finns en härlig solterrass med pooler. Det erbjuds även underhållning i form av dansshower och livemusik flera gånger i veckan.
Rum
Fina dubbelrum för 2 personer med balkong och delvis havsutsikt. Dubbelrum består av en dubbelsäng eller två enkelsängar.Alla rum har luftkonditionering, balkong, Wi-Fi, platt-TV med satellit-kanaler, telefon och minibar. Badrummen har dusch eller badkar, wc och hårtork.

Bra att veta Pass behövs, Valuta Kroatiska kuna, ingen tidsskillnad, svenska el kontakter passar.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 41-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 40 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.  

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Stängt 11/9
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video