Julmarknad i Alperna – Innsbruck!

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa: 5/12

Pris: 8980:-

Boka Online

 

Följ med oss till Österrike och Tyrolens huvudstad Innsbruck i december, då staden är vackert juldekorerad och med de majestätiska, snöklädda bergstopparna i bakgrunden bjuder Innsbruck på en förtrollande julmarknaden i hjärtat av Alperna. Vi lär känna staden tillsammans med en lokal-guide och har sedan tid att strosa runt, smaka lite glühwein och uppleva julstämningen. Vi besöker också vintersportorten Seefeld en dag.Dag 1 Hemorten-Innsbruck

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger till München och därifrån åker vi med vår transferbuss de ca 19 milen till vårt hotell i Innsbruck. Hotel Grauer Bär är ett högklassigt fyrstjärnigt hotell som ligger mitt i centrala Innsbruck, med närhet till gamla stan, sevärdheter och julmarknaden som vi kommer att besöka. Hotellets gäster har även tillgång till hotellets spa-avdelning och till den härliga poolen, varifrån man har panoramautsikt över staden. På kvällen äter vi middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2 Julmarknad Innsbruck

Efter frukost på hotellet väntar en ca 2-timmars guidad stadspromenad där vi beundrar Innsbrucks sevärdheter och får veta mer om stadens historia. Innsbruck är en liten livlig stad mitt i Alperna omgiven av majestätiska berg. Även om friluftslivet står för en stor del av aktiviteterna har staden i sig mycket att erbjuda. Få städer har till exempel så mycket bevarad arkitektur från olika stilar och århundraden som Innsbruck. Den pittoreska medeltida gamla staden med dess vackra arkader, hundraårigt hus och det gyllene taket är en perfekt miljö för den vackra och traditionella julmarknaden som funnits i över 30 år. Här kan du köpa traditionell mat, dryck, souvenirer, tyrolskt hantverk och julpynt. Promenera runt och njut av upplevelsen. De vackra husen och bergen utgör en fantastisk kuliss till den förtrollande julmarknaden som ligger på ett medeltida torg i den äldre delen av staden. Bland stora pyntade granar och glittrande belysning kan du prova tyrolska specialiteter, köpa hantverk och julklappar. Intill torget finns även stadens mest berömda sevärdhet, ”gyllene taket” som är en trevåningsbalkong vars tak består av guldpläterade kopparplattor.

Dag 3 Seefeld

Efter frukost gör vi idag en utflykt till Seefeld, (ca 17 km utanför Innsbruck), beläget i hjärtat av de tyrolska alperna. Med sina häpnadsväckande omgivningar beskrivs Seefeld som något av ett semesterparadis. I den historiska olympiaregionen erbjuds ett stort utbud av friluftsaktiviteter för kropp och själ, och i den pittoreska stadskärnan återfinns ett urval av boutiquer, exklusiva restauranger och mysiga kaféer. Mot eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Innsbruck – Hemorten

Efter frukost har vi förmiddagen fri och hinner se mer av vackra Innsbruck, staden där drottning Kristina officiellt konverterade till katolicismen år 1655. Kanske slinka in på något av de mysiga kaféerna i gamla stan eller åka till någon av utsiktsplatserna med vy över bergen. Senare på dagen blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen i München och flyget hem.

 

Avresedatum 5/12  

Pris 8.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport  08.30

 

Flygtider     5/12 10.00-11.00  UME-ARN, 11.45-13.55 ARN-MUC     SAS
8/12 14.55-17.05 MUC-ARN, 17.45-18.50 ARN-UME      SAS

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, t/r, transfers, del i dubbelrum inkl frukost, 2 middag, guidad rundtur, utflykt Seefeld, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 960:- Måltidsdryck.

Hotell Hotel Grauer Bär ****

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.