Icehotel & Jokkmokks marknad 4/2

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa:  2022-02-04

Pris: 4.880 kr

 

På denna resa får du uppleva två av norra Europas mest besökta vinterresmål, Jokkmokks marknad och det fantastiska ishotellet i Jukkasjärvi. Två besöksmål som garanterat är ett minne för livet. Vi blir även uppdaterade om Kiruna och dess stadsomvandling. Vi bor båda nätterna på Grand hotell Lapland i Gällivare.

Dag 1

Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Paus för lunch i Sikfors. På marknadsplatsen får du egen tid bland knallarna. Mot eftermiddagen åker vi vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare där vi bor två nätter på nyrenoverade Grand Hotell Lapland. Middag på hotellet.

Dag 2

Efter frukost åker vi de ca 12 milen till Kiruna. Här möter en lokalguide upp och vi får höra om en stad i rörelse, Kiruna kyrka och mycket annat. Gemensam lunch efteråt. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in  i Jukkasjärvi kyrka (reserv. kan vara stängd) som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. På ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk -allt skapat av älvens klaris. Bredvid hotellet ligger även den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet i Gällivare.

Dag 3

Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresa. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Åter i Umeå runt 16.30-17.00.

 

 

Avresedatum  2022-02-04

Pris 4.880:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.00,  Skellefteå busstation 08.45

Ingår Bussresan, 2 x lunch, del i dubbelrum inkl frukost och middag, lokalguide i Kiruna, entré, guidning och isdrink på Icehotel, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 580:-

Betalningsvillkor

Anmälningsavgift 500:-  Slutbetalning 15 dagar före avresa.

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 40 dagar före avresan. Från 39 till 15 dagar före resan debiteras 25% av resans pris .
Vid 14 dagar eller mindre kvar =100% i avbokningskostnad.

 

Nya resor!
Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!

Medtages på teater/revyresor, Cinderellakryssningar och utrikesresor.

Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset