Skip to main content

Ishotellet & Jokkmokks marknad

En värld av snö och is.

På denna resa får du uppleva två av norra Europas mest besökta vinterresmål, Jokkmokks marknad och det fantastiska ishotellet i Jukkasjärvi. Två besöksmål som garanterat är ett minne för livet. Vi blir även uppdaterade om Kiruna och dess stadsomvandling. Vi bor båda nätterna på Grand hotell Lapland i Gällivare.

Ishotellet - Sveriges mest unika sevärdhet och världens första och största hotell byggt av snö och is. Hotellet byggs upp i en ny skepnad av is och snö varje vinter sedan 1989.

Jokkmokks vintermarknad - är en lång tradition och hålls alltid första torsdag till lördag i februari varje år sedan 1605. Marknaden är en samlingsplats för samer och har utvecklats till en stor folkfest med kulturaktiviteter, lokala konsthantverk, samiska produkter och marknadsknallar. ( Marknaden är inställd i år igen) Uppdaterat: 22-01-15

Kiruna – en stad i förändring.  Aldrig tidigare har ett så stort samhälle omvandlats som när delar av Kiruna byggs upp igen på ny mark. En händelse som fått stor uppmärksamhet, inte minst internationellt. Kiruna som samhälle föddes i början av 1900-talet då gruvverksamheten startade.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Du som reser med oss behöver visa upp giltigt covidbevis.
  Du kan antingen visa upp ett utskrivet vaccinationsbevis eller så visar du upp det digitalt i din mobiltelefon.

 • Dag 1: Mot Gällivare

  Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Paus för lunch i Sikfors. Under dagen passerar vi de stora kraftverken Harsprånget och Porjus på vår väg till Gällivare där vi bor två nätter på nyrenoverade Grand Hotell Lapland. Middag på hotellet.
  (Jokkmokks Marknaden är inställd i år) Uppdaterat 22-01-15.

 • Dag 2: Kiruna och Icehotel

  Efter frukost åker vi de ca 12 milen till Kiruna. Här möter en lokalguide upp och vi får höra om en stad i rörelse, Kiruna kyrka och mycket annat. Gemensam lunch efteråt. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in i Jukkasjärvi kyrka (reserv. kan vara stängd) som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. På ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk -allt skapat av älvens klaris. Bredvid hotellet ligger även den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet i Gällivare.

 • Dag 3: Hemresa

  Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresa. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Åter i Umeå runt 16.30-17.00.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 40 dagar före avresa. Vid avbokning 39-15 dagar före debiteras 25% av resans pris. Vid avbokning 14 eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:00
Sikeå Hpl E4 07:40
Ånäset Hpl E4 08:00
Skellefteå Busstationen 08:50

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
4/2FleraGrand Hotel LaplandMer än 84 880:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Grand Hotel Lapland
Grand Hotel Lapland är beläget i centrala Gällivare mitt emot Centralstationen och med den norrländska naturen inpå knuten. Hotellet är nyrenoverat med moderna rum, bastu och relaxavdelning med enastå...