Irlands trädgårdar från öst till väst 26/5 2022

Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa: 26/5 2022

Pris: 15.680:-

 

 

Följ med oss till Irland, den evigt gröna och sköna ön med det milda klimatet, fylld av århundraden av historia och mystik. Här väntar dig en trädgårdsupplevelse utöver det vanliga! Från Wicklow i öst till Galway i väst utforskar vi trädgårdar, slottsparker, ett stuteri, mm och det hela avslutas med irländsk sång, musik och middag på berömda Merry Ploughboys Pub i Dublin. Ceád Mile Fáilte! (Välkommen)

Dag 1 Mot Dublin och Wicklow

Ankomst Dublin airport under förmiddagen. Här möter vår svensktalande reseledare upp, tillsammans går vi ut till vår buss. Efter ett lunchstopp fortsätter vi till grevskapet Wicklow och Powerscourt House & Gardens. Powerscourt trädgårdar ligger i Enniskerry, vid Great Sugarloafbergen och har nyligen röstats fram till nummer tre i världens topp 10 trädgårdar, av National Geographic. Trädgårdsparken sträcker sig över 47 hektar och erbjuder en blandning av formella trädgårdar, svepande terrasser, statyer och ornamentala sjöar. Powerscourt Estate är från början ett slott som byggdes på 1200-talet, restaurerades på 1700-talet, brann ner 1974 och renoverades 1996. Inte långt härifrån hittar vi Irlands högsta vattenfall, 122 meter högt och omgivet av en mäktig vy. Vidare till vårt hotell för middag och en övernattning.

Dag 2, Stuteri och trädgårdar

Efter frukost checkar vi ut och åker till Kildare och Irish National Stud & Gardens. Stuteriet ägs av den irländska regeringen och har varit aktiv sedan 1946. Gården ger en utmärkt bild av irländsk hästavel och hur viktig hästsporten är för landet. Här finns också ett museum -Sport of the Kings, en charmig japansk trädgård, butik och kafé med lunchservering. Vi åker vidare till Belvedere House Gardens & Park, en underbar herrgård som den berömda arkitekten Richard Castles designade 1740. Herrgården byggdes till lord Robert Rochfort och hans frun Mary, som ett semesterhem. Robert fick senare öknamnet ”The Wicked Earl” på grund av hans grymma beteende. Det sägs att han låst in sin fru i källaren i 31 år, då det ryktades att hon hade ett förhållande med hans bror Arthur. En stor skandal då, och Arthur dömdes till fängelse, där han sedermera dog fattig. Richard lämnade också Arthurs fru och nio barn utan pengar. Herrgården är omgiven av en fascinerande viktoriansk trädgård, med en av Irlands finaste samling av sällsynta växter. Härifrån har vi ca 30 minuters bussresa till Tullamore Court Hotel som blir vårt hem i natt, gemensam middag på hotellet.

Dag 3, Slott, trädgårdar och Galway

Efter en stadig frukost och utcheckning åker vi till Birr Castle ett privatägt slott som har tillhör släkten Parson i 400 år. Slott är beläget mitt i Irland, i grevskapet Offaly. Den underbara trädgården är öppet för besökare och här kan man beundra grevarna Earls of Rosse träd- och växtsamling. Med över 40 olika trädarter och mer än 2000 olika slags växter, ett vetenskapscenter och trädgårdscafé så finns här mycket att sysselsätta sig med. Vi njuter av lunch innan vi fortsätter till Irlands västkust och Galway. Woodville House ligger vid Slieve Aughty bergen, söderut från Galway. Husets gamla muromringade trädgård är fyllt med olika växter och blommor. Huset och dess trädgård har en lång historia som går ända till 1700-talet. Här finns ett litet museum, tillägnat Lady August Gregory, som var ett celebritet i sin tid, samt en författarinna vars bror bodde i huset. Transfer till Galway och  stadsrundtur till fots i stadens historiska centrum. Middag och två övernattningar på Habour Hotel.

Dag 4, Connemara, keltisk trädgård och Abbey kloster.

Idag bekantar vi oss med Connemara. Känt för sitt fantastiska natur med berg, myrar och små sjöar. Besök på Brigit’s Celtic garden. De fyra trädgårdarna representerar var och en, en av de keltiska säsongsfestivalerna med flera fängslande skapelser, inklusive stencirklar och monolit, en nedsänkt trädgård, spiralformade stenväggar, korgarbetssvängningar och ett järnåldersrundhus som kallas crannog. Härifrån fortsätter vi till Kylemore Abbey and Garden. Klostret är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når 340 år tillbaka i tiden. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Vi äter lunch och återvänder till Galway, där ges ledig tid resten av eftermiddagen och kvällen.

Dag 5, Dublin

Vi lämnar Galway och åker till huvudstaden Dublin. Vi inleder ankomsten med en stadsrundtur där vi bl a besöker huvudgatan O’Connell Street, monumentet Spire of Dublin samt GPO huvudposthuset, vilket förr i tiden var en viktig plats för Irlands kamp om självständigheten. Efter lunch, tar vi oss till Dublins berömda botaniska trädgård. I det viktorianska växthuset hittar vi växter från hela världen. Under en guidad rundtur får vi höra mer om trädgården. Efter besöket ges egen tid i Dublin. Incheckning på centralt belägna Cassidy Hotel. Sista kvällen med gänget blir det middag och show på berömda Merry Ploughboys Pub. Här bjuds det på en traditionell festmåltid och irländsk musik och dansshow. Kvällen börjar kl 19 och slutar runt 23-tiden. Busstransfer till och från puben.

Dag 6, Hemresa

Det har blivit dags för hemresa. Efter frukost beger vi oss till flygplatsen och säger Slán Abhaile! På återseende!

Avresedatum    2022-05-26.

Pris 15.680:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider SAS 
26 MAJ UME-ARN  0725-0830  ARN-DUB  1040-1225
31 MAJ  DUB-ARN 1155-1535     ARN-UME  1745-1845

Bagage Handbagage max 8 kg, Incheckat bagage 23 kg

Ingår Flyg Umeå-Dublin t/r, buss, svensktalande reseledare, 5 övernattningar i dubbelrum inkl frukost, 1 lunch, 4 middag varav en musikshow med middag, entréer.

Tillkommer Enkelrumstillägg 3080:-

Hotell Parkview Hotel, Wicklow
Tullamore Court Hotel
Habour Hotel, Galway
Cassidys Hotel, Dublin

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro, Avresemeddelande skickas ut några veckor före avresa med avstämning av bla samlingstid på flygplatsen. OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt pass

Betalningsvillkor Anmälningsavgift 1000:- bet inom 10 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresan.

Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 70 dagar före avresa. 69-39 dagar före debiteras 50% av resans pris. 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset