Irland -höjdpunkter i söder!

Famous shopping area in Dublin, Ireland. Grafton Street showing shoppers, shops and church.

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 9/9

Pris: 16.180 kr

Boka Online 

 

Fascinerande natur, vänliga och öppna människor, gott Guinnessöl, personliga hotell, fantastiska upplevelser av kultur och historia -Irland har allt! Här väntar mängder av trevliga upplevelser och fantastiska vyer bakom varje krök. Vi finner en stark känsla för religion och gaelisk tradition samt ett milt klimat med delvis subtropisk växtlighet. Under vår vistelse på den gröna ön bjuds vi på fantastiska naturupplevelser så som de storslagna vidderna i Connemara, den vackra Galway-bukten. Vi ser de världsberömda klipporna vid Cliffs of Moher, åker på de vackra vägarna längs Ring of Kerry , och utforskar huvudstaden Dublin där vi avrundar vår vistelse med en middag och live-musikshow på Johnnie Fox´s pub. Äventyret kan börja…Dag 1 Umeå-Dublin-Galway

Avresa enligt tidtabell. Tidigt morgonflyg med SAS från Umeå till Arlanda för planbyte till Dublin. Ankomst Dublins flygplats kl 11.00(lokal tid). I ankomsthallen möter chaufför och vår mycket duktiga guide, Eva Waard upp.  Tillsammans går vi till bussen som väntar på parkeringen. Transfer till staden Galway, resan tar ca 2 timmar. Under vägen gör vi ett besök på Kilbeggan Destilleri i den lilla byn med samma namn. Rundturen här berättar dels om irländsk whiskeyhistoria och dels om livet på destilleriet när det fortfarande var i bruk. Här finns ett lager för whiskeytunnor och här kan man se en riktig tunnbindare arbeta! Vi äter lunch och fortsätter sen vidare mot Galway. Incheckning och fri tid fram till kvällens middag på hotellet.

Dag 2 Utflykt i Connemara

Efter frukost väntar en heldagsutflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten. Vi besöker också vackra Kylemore Abbey, men först en stadsrundtur i Galway som vi gör till fots. Då den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala och intressanta gränder att utforska så passar det bäst med en promenad. Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi se Lynch’s Castle, Eyre Square, Spanska arken och katedralen. Galway fullkomligt svämmar över av intressanta byggnader och områden. Dessa härstammar från det kulturella och historiska arvet som sträcker sig tillbaka till tidig kristendom. Under medeltiden regerades Galway av 14 stammar. Namnet lever kvar än idag då den fortfarande kallas stammarnas stad, City of the Tribes. Efter promenaden så går bussen till Kylemore Abbey och Garden. Klostret är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når tillbaka 340 år. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Vi äter lunch och återvänder till Galway, där ges ledig tid resten av eftermiddagen och kvällen.

Dag 3 Burren, Cliffs of Moher

Full irländsk frukost på hotellet innan vi checkar ut och lämnar Galway för resa söderut längs med kusten och genom det spektakulära Burren som inte liknar något annat! Burrenområdet i County Clare är ett fascinerande kalkstens-landskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska Cliffs of Moher, Aran öarna och Connemaras stränder. Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal ringfort. Naturen i Burren är väldigt ovanlig, med arktiska, alpina och medelhavsväxter blandade. Vi stannar till på vägen för att beskåda de imponerande Cliffs of Moher – en av Irlands främsta turist-attraktioner. Klipporna sträcker sig 214 meter över Atlanten och är 8 km långa. O’Briens torn står stolt och blickar över klipporna. Från Cliffs of Moher kan man se Aranöarna, Galway vik, The Twelve Pins, the Maum turk mountains i Connemara och Loop Head i söder. Lunch på lämpligt ställe på vägen. Resan går vidare till Limerick där vi checkar in på vårt hotell och sedan ges ledig tid i city. Övernattning och middag på vårt hotell.

Dag 4 Utflykt Dinglehalvön

Efter Efter frukost besöker vi idag en annan halvö vid Atlanten, Dinglehalvön. Det finns så många saker att se, göra, utforska och uppleva på Dinglehalvön, från 2000 arkeologiska ställen till mer vandringsleder än du kan få plats med på ett helt år! Här finns även Fungie, enflasknosdelfin som har bott i öppningen till Dingle hamn sen 1984 och en bit längre bort lär man känna Blasketöarna. Ett av de mest kända landmärkena vid Dinglehalvön är detta över 1200 år gamla kapell. Kapellet är gjort helt i sten och påminner om en upp och ner vänd båt. Byggnaden står fortfarnade fast i den blåsiga backen med utsikt över den vackra Smerwick Harbour viken. Ledig tid i Dingle för shopping etc innan vi åker vidare runt det magiska Slea Head Drive. Middag och övernattning på hotell i Killarney.

Dag 5 Utflykt Ring of Kerry

Frukost på hotellet. Idag åker vi runt den vackra kusten i sydvästra Irland även kallat för The Ring of Kerry, som är en del av den mystiska och oförstörda regionen av Irland som har attraherat turister i flera hundra år. The Ring of Kerry beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa! Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom Iron Age Forts & Ogham stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den  enaste istiden. Vårt första stopp är i byn Glenbeigh och dess torvmuseum. Här får vi veta hur en sådan liten by fungerade under 1800-talet. Efter besöket finns tid för morgonkaffe på Red Fox Inn pub eller varför inte smaka på en Irish Coffee! Fårfarmaren Brendan Ferris ger en imponerande uppvisning av sina vallhundar och livet på en fårfarm. Den fascinerande uppvisningen visar hur vallhundarns används i det dagliga arbetet med fåren på gården. Det är otroligt hur enkelt det ser ut för Brendan att med hjälp av sina hundar lugnt samla ihop och föra in fåren i sin fålla. Vi stannar och äter lunch på lämpligt ställe. Övernattning i Killarney. Kvällen fri.

Dag 6 Killarney-Dublin

Frukost på hotellet. Vi börjar resan tillbaka till Irlands huvudstad med stopp i Tipperary och och ett besök på Cahir Castle, ett imponerande medeltidaslott från 1300-1400-talet som har fungerat som ett toppmodernt försvarsslott. Det har sedan dess fått utstå åtskilliga anfall och strider. Trots det har slottet behållit sin imponerande struktur med sina torn, fängelsehålor och försvarsanrättningar i bra skick. Vi riktigt känner historien utspela sig i väggarna. Lunch på egen hand i Cashel. Efter lunchen fortsätter resan upp till Dublin. Ledig eftermiddag efter incheckningen på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7 Dublin

Efter en skön frukost på hotellet kör vi en stadstur där vi bekantar oss med Dublins historia och den livliga nutiden. Vi besöker bla huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin och huvudpostkontoret GPO, som förr i tiden var en viktig plats för den irländska kampen om självständighet. Resten av dagen fri. Det finns mycket att göra i Dublin och två förslag är Irlands Nationella museum eller Jameson whiskey museum. Reseledare tipsar på plats om vad att göra. Dublin har mycket att erbjuda. De främsta shoppinggatorna är Grafton Street söder om floden Liffey och Henry Street norr om floden. Historieintresserade turister kan dyka in i Dublins rika utbud och besöka Trinity  College, Molly Mallonestatyn. I kväll blir det avskedsmiddag på Johnnie Fox´s Pub som ligger i Glencullen i Dublin-bergen och är en av de mest berömda traditionella pubarna i Irland och defenitivt den högst belägna. Här äter vi en 4-rätters middag som följs av irländsk musik, allt från traditionell folkmusik till ballader och sing-along-songs. Ett spektakulärt program med berömda dansare. Övernattning på vårt hotell i Dublin.

Dag 8 Hemresa

Efter lite sovmorgon och frukost beger vi oss till flygplatsen. Vi säger Slán Abhaile! Good Bye Ireland, för den här  gången. Kl 11.40 avgår vårt plan till Arlanda och vi är åter i Umeå 18.45 fyllda av upplevelser.

 

Avresedatum 9/9  

Pris 16.180:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

 

Flygtider     

9/9 UME-ARN 07.25-08.30 ARN-DUB 09.15-11.00  SAS

16/9 DUB-ARN 11.40-15.20 ARN-UME 17.45-18.45    SAS

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl irländsk frukost, 5 x middag, utflykter enl program, show, svensktalande reseledare, turistbuss.

Tillägg Enkelrumstillägg 2.300:- Måltidsdryck.

Hotell
9-11/9 Victoria Hotel ***  www.victoriahotelgalway.com
11/9 Castletroy Park Hotel**** www.castletroy-park.ie
12-14/9 Scotts Hotel*** www.scottshotelkillarney.com
14-16/9 Camden Court Hotel**** www.camdencourthotel.com

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro, tidsskillnad -1 timme, svenska el kontakter passar inte.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.  

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video