Information Corona

Avresa tom 15/7

Vi ställer in alla Lind Tours utrikesresor tom 15/7.

Svenska UD avråder nu från alla resor som inte är nödvändiga. Avrådan gäller till den 15 juli. Vi kommer att kontakta alla våra kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum.

UD avråder och jag skall resa efter den 15/7

För resor som går till regioner dit UD avråder så tar vi beslut löpande om de skall ställas in. Vi kontaktar er omgående om resan ställs in. Om vi inte har kontaktat er så går resan som planerat.

Kommer min resa att bli av?

Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Detta gäller även andra omständigheter som gör att resan inte kan genomföras t.ex. – Stängda gränser, – Flygbolag ställer in rutter.
När förutsättningar för att genomföra resa inte längre finns, kontaktar vi er omgående.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning. Att tvätta händerna noga i varmt vatten och tvål innan måltider och att använda handsprit är välbeprövade försiktighetsåtgärder.

 

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?

Våra resenärers säkerhet är som sagt mycket viktig för oss och vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Vi står i nära kontakt med våra lokala samarbetspartners och beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt. Om t.ex. en sevärdhet eller liknande stänger så hittar vi ett alternativ. Om det skulle uppstå värre situationer, som t.ex. att myndigheterna inför karantän, kommer Lind Tour i samarbete med våra lokala samarbetspartners och myndigheterna göra allt för att förminska de komplikationer som våra resenärer upplever.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?

När du bokar en resa hos Lind Tour är du skyddad av paketreselagen där du som kund har rätt att få tillbaka pengarna vid inställd resa pga UD:s avrådan.   I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler  för paketresor.
Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.

I ett försök att stävja spridningen av coronaviruset har flera länder infört nya inreserestriktioner. Om du har varit ute och rest upp till 30 dagar före din resa med Lind Tour bör du undersöka om detta kan påverka din resa. Du kan se UD:s rekommendationer på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/

Inrikesresor

From 13 juni  är det tillåtet att resa inom Sverige igen. Förutsatt att du är symtomfri förstås.  Vi tar max 30 resenärer i bussen för att hålla lite distans för allas säkerhet.Gäller tom 1/9 till att börja med.

Senast uppdaterad: 2020-06-07