Icehotel & Kiruna stadsomvandling

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa:  2021-03-19

Pris: 4.280 kr

 

 

Ett besök på Icehotel i Jukkasjärvi är garanterat ett minne för livet. Speciellt för i år (2020/2021) är att konstnärerna är handplockade av Icehotel och en av dem är den norske hotellkungen Petter Stordalen som skall designa en av sviterna. Vi blir även uppdaterade om Kiruna och dess stadsomvandling.

 
Dag 1

Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Paus för lunch, innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare där vi ska bo i två nätter på nyrenoverade Grand Hotell Lapland. Varför inte koppla av i hotellets relaxavdelning innan middagen.

Dag 2

Efter frukost åker vi de ca 12 milen till Kiruna. Här möter en lokalguide upp och vi får höra om en stad i rörelse, Kiruna kyrka och mycket annat. Gemensam lunch efteråt. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in (reserv. kan vara stängd) i Jukkasjärvi kyrka som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. På ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk -allt skapat av älvens klaris. Bredvid hotellet ligger även den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet i Gällivare.

Dag 3

Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresa. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Åter i Umeå runt 16.30.

 

Avresedatum  2021-03-19

Pris 4.280:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Skellefteå Folkets Park 09.20

Ingår
Bussresan, 3 x lunch, entré Ajtte, del i dubbelrum inkl frukost och middag, lokalguide i Kiruna, entré, guidning och isdrink på Icehotel, reseledare, bussfika.


Tillkommer
Enkelrumstillägg 580:-
Hotell   
Grand Hotel Lappland, Gällivare


Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 35 dagar före avresan. Från 34 till 4 dagar före resan debiteras 50% . Vid 3 dagar eller mindre kvar = 100% i avbokningskostnad.

Åtgärder för säkert resande med anledning av Covid -19

Vi har begränsat antalet resenärer till ca 30 personer (beroende på busstorlek) tillsvidare. Du behåller samma sittplats under hela resan. Det finns handsprit att tillgå på bussarna, men ta gärna med egen handsprit. Chauffören organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Och naturligtvis stannar du hemma om du har symptom.

Vi uppdaterar oss löpande om myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Så länge situationen kräver vidtar vi och våra samarbetspartners lämpliga åtgärder.

]

 

Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset