Icehotel

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 2020-03-20

Pris: 4.250 kr

Boka online

 

 

Icehotel i Jukkasjärvi lockar år efter år besökare från hela världen. Välkommen du också, på vår vinterresa där vi även får höra om vad som händer i Kiruna – en stad i rörelse. Vi besöker även det intressanta Samemuseet Ajtte i Jokkmokk.

 
Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Paus för lunch, innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare där vi ska bo i två nätter på nyrenoverade Hotell Lappland. Varför inte koppla av i hotellets relaxavdelning innan middagen.

Dag 2

Efter frukost åker vi till Kiruna, dit vi har 12 mil resväg. Här möter en lokalguide upp och vi får höra om en stad i rörelse, Kiruna kyrka och mycket annat. Fri tid i Kiruna centrum och lunch på egen hand. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in i Jukkasjärvi kyrka som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. På ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk -allt skapat av älvens klar is. Bredvid hotellet ligger även den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresan längst E4:an. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Härifrån går färden sedan vidare till Umeå där vi skingras för att var och en i vinter-kvällen återvända hem till sitt.

 

 

 

Avresedatum 2020-03-20

Pris 4.250:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Skellefteå busstation 09.45

Ingår Bussresan,  entré Ajtte, hotell inkl frukost & middag, 2 luncher, lokalguide, entré , guidning & välkomstdrink på
Ishotellet,  reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 580:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video