Skip to main content

Hjälmare kanal & Lena A Linderholm

Välkommen med på en resa i vårt sommarfagra land. Vi upplever Sveriges äldsta farbara kanal - länken mellan Hjälmaren och Mälaren. Träffar en historisk person i Arboga, vi gör ett ”hemma hos besök” hos Lena A Linderholm och avrundar resan med ett besök på Wij trädgårdar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå-Eskilstuna

  Avresa från Umeå Centralstation för vidare färd söderut. Under dagen stannar vi till för lunch och bensträckare. Mot kvällen når vi slutligen Eskilstuna där vi stannar i tre nätter. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Arboga & Hjälmare kanal

  Efter en god men tidig frukost är vi laddade inför dagens äventyr. Först ut blir Arboga, där vi följ med på en historisk vandring genom Arbogas gränder. Här har Engelbrekt, Gustav Vasa och flera andra berömda personer ur Sveriges historia promenerat. Därefter en tretimmars båtfärd genom kanalen från Notholmen till Gravudden vid Arbogaån. Vi passerar alla nio slussar på vägen, som än idag öppnas för hand precis som för 400 år sedan. Ombord serveras lunch samt kaffe och kaka. Väl på land igen så åker vi till Stora Sundby, som är ett bebott slott än idag och är nu ett hem för familjen Klingspor som ägt slottet sedan 1888. År 1848 stod Sveriges vackraste slott färdigt och stoltserade med fyra stora torn symboliserande årstiderna, tolv mindre torn för månaderna, 52 rum för årets veckor och 365 fönster för kalenderns alla dagar. Slottet är stängt för besök under sommaren, men en promenad i den vackra slottsparken är en fantastisk upplevelse. Vi njuter av de vackra omgivningarna på Stora Sundby. Middag på vårt hotell i Eskilstuna.

  Arboga & Hjälmare kanal
 • Dag 3: Hemma hos Lena A Linderholm

  Det blir en dag fylld av färg, glädje och konst när vi hälsar på hos konstnären Lena A Linderholm. Dagen bjuder på besök i Lenas ateljé och galleri i Stallarholmen. Lunch med underhållning på Megs kök och ett ”hemma hos”-besök i Lenas konstnärshem i Strängnäs. Åter till Eskilstuna för middag och övernattning.

  Hemma hos Lena A Linderholm
 • Dag 4: Wij trädgårdar & hemresa

  Dags att packa ihop väskan och vända kosan norrut. I Ockelbo får vi lunch och visning av Wij trädgårdar. Bussfika under eftermiddagen och åter i Umeå mot kvällen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. 30-14 dagar före debiteras 500:-. 13-4 dagar före 50% i avbokningskostnad. Vid avbokning 3 dagar före eller senare är kostnaden 100%

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00
Bjästa Hpl E4 09:10
Docksta E4 Marina 09:40
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 10:50
Timrå Hpl E4 11:15
Sundsvall Busstation Navet 11:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/8FleraElite Stadshotellet Eskilstuna
Nyhet!
Mer än 86 480:-BokaMer information

Hotell

Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss