Hike & taste i Norge

Resefakta:

Resdagar: 7
Avresa: 2020-07-01

Pris: 12.880 kr

Boka online

 

 

Följ med till vårt vackra grannland Norge. Här kombinerar vi vandring med de bästa smakupplevelserna som de norska fjällen har att erbjuda. Vi börjar äventyret i Valdres vid porten till nationalparken Jotunheimen “Jättarnas hem”, detta eftersom att några av Norges och norra Europas högsta berg finns här. Vi reser sedan vidare till Geilo, en traditionsrik fjälldestination och känd för sina lokalproducerade ostar. Två vandringsdagar på ca 7-20km/dag

 
Dag 1 Umeå-Mora

Första dagens etapp tar oss ner till Mora för övernattning och middag på Hotel Kung Gösta. Under dagen äter vi en gemensam lunch.

Dag 2 Mora- Beitostölen

Idag styr vi kosan mot Beitostölen, som är ett paradis året runt, på sommaren kallas det för porten till Jotunheimen. Dagens lunch äter vi på nybyggda Frichs Wood Hotel i Brumunddal, som är världens högsta trähus. Vidar färd till Beitostölen och Radisson Blu Mountain Resort som blir vårt hem i två nätter. Här bor vi bekvämt mitt i fjällvärlden och ett stenkast från Beitostölens centrum.

Dag 3 Folkmuseum, rakfisk & lokalt öl

På förmiddagen besöker vi Valdres Folkemuseum, där vi får en rundvandring på friluftsmuseet, upplever levande folkmusik samt provar traditionell husmanskost. Dagens lunch äter vi på Små Vesen bryggeri där vi även visas runt och provsmakar öl. Därefter väntar ett besök Noraker Gård där de som vill kan provsmaka rakfisk, Norges motsvarighet till surströmming. Här finns också en gårdsbutik. Middag på hotellet.

Dag 4 Båttur, vandring & ankomst till Geilo

Vi startar dagen med en båttur på Bygdin med M/B Bitihorn som har transporterat vandrare över sjön sedan 1912. Bussen möter upp i Eidsbugarden, på andra sidan sjön, för vidare transport till Filefjellstuene där vi äter en  kongeveg-lunch baserad på lokala råvaror. Tillsammans med vår guide startar vi sedan eftermiddagens vandring från Borgunds stavkyrka. Turen går längs med Kongevegen över Filefjell, från Vindhella till Seltun. Den kräver bra skor, men är av det lättare slaget utan större tekniska utmaningar, vilket också gäller vår vandring nästa dag. Middag och övernattning på Bardöla Höyfjellshotell i Geilo där vi bor i två nätter. Här finns pool och bastu så badkläder är en fördel att ta med.

Dag 5 Vandring, getost & middag i historiska Storstugu

Efter frukost tar vi bussen till Ustaoset för en vandring på ca 7 km till Prestholtseter. Vår guide berättar om  Hardangerviddas historia, djurliv och flora. Vi äter vår medhavda ”nistepakke” på lämpligt ställe och avslutar turen på Prestholt ysteri där vi smakar den prisbelönta getosten från detta område. På kvällen serveras en 3-rätters middag med lokal prägel i timmerstugan Storstugu vid Bardöla Höyfjellshotell. Vi får lyssna till historien om Storstugu och servitören berättar om maten från Geilo och Hardangervidda.

Dag 6 Ostprovning och ankomst till Röros

Innan det är dags att vända hemåt gör vi ett besök på Hol Ysteri med möjlighet att köpa lokala ostar och andra produkter. Vi åker vidare till bergstaden Röros för middag och övernattning.

Dag 7 Röros-hemorten. Hemkomst 7/7

Efter frukost är det dags att vända hemåt. Vi åker längs den vackra Indalsleden med stopp för lunch och ben-sträckare under dagen. Med många härliga naturupplevelser i bagaget är vi åter i Umeå mot kvällen.

Avresedatum 2020-07-01

Pris 12.880:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30,  Örnsköldsvik resecentrum 09.00

Ingår Bussresa, 6 övernattningar i dubbelrum inkl frukost, 6 middag, 6 lunch, båttur, entréer, vandringsguide, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 1810:-

Bra att veta Valuta Nok,  Vandringsskor, regnkläder (jacka & byxor) rekommenderas.

Hotell
Hotell Kung Gösta, Mora,   Radisson BLU Mountain Resort, Beitostölen
Bardöla Hoyfjellshotell, Geilo, Röros Hotel, Röros

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.