Hike & enjoy Västerbottensfjällen – Res på egen hand!


Foto: Magnus Ström

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 2/9, 9/9, 16/9.

Pris: 3.390 kr  del i dubbelrum
4.880:- i singelrum

Boka Online

eller ring 090-141487,  info@lindtour.se

 

 

Bilsemester! Passa på att utforska våra underbara hemmafjäll i Västerbotten. En vistelse i Saxnäs passar både dig som gärna vill ta korta promenader och bara njuta av lugnet samt även dig som vill göra heldagsvandringar, upptäcka Vildmarksvägen samt prova på tex. Mountainbike cykling eller Kajakpaddling. Inte nog med det! Ta och kombinera era utflykter med att spana efter våra egna, lokala godsaker. Under Augusti och September (delvis Juli beroende på väder) så erbjuder såklart våra Västerbottenfjäll en massa godsaker som du får ta del av, nämligen Hjortron, Blåbär, kantareller och mycket mer.


Nedan beskriver vi utflykter och aktiviteter som vi rekommenderar, men självklart kan vistelsen utformas helt efter eget behag. Fler utflyktstips ges i resedokumenten som ni får med er på resan.

Dag 1 Hemorten-Saxnäs

Varför inte välja ankomst via Vildmarksvägen och genom det fantastiskt fina Ströms Vattudal mellan Alanäs och Gäddede? Så bekantar ni er med denna fina sträcka och upptäcker om ni vill fördjupa er mer med vissa delar av vildmarksvägen under er vistelse. Ankomst i Saxnäs förslagsvis på eftermiddagen för att ha tid för att checka in och packa upp innan ni har möjlighet avnjuta en god middag i Restaurangen med utsikt över Kultsjön och Marsfjället. Beroende på ankomst finns möjligheten att äta i Restaurangen på kvällen.

Dag 2 En bra start

Starta eran vistelse med en liten utflykt kring Saxnäs. Ni får med er ett lunchpaket från hotellet som ni kan avnjuta på valfri plats vilket möjliggör en utflykt i er smak. Vi rekommenderar att ni hyr en Kajak eller en Mountainbike och tar er fram i närområdet. En tur på sjön eller kanske en cykeltur upp mot Satsfjället? För dig som gärna vill se dig om med bil så är det nästan ett måste att ta sig upp till Saltsfjällets parkering och njuta av utsikten över området.

Dag 3 Stekenjokk och Vildmarksvägen

Nu när ni blivit lite varm i kläderna och sett er för i Saxnäs så rekommenderar vi en utflykt till Vildmarksvägen och Stekenjokkplatån. Med lunchpaketet medtaget beger ni er mot Stekenjokkplatån, cirka 1-1,5 timmes bilfärd ifrån hotellet. Längs vägen finns det flera fina platser att stanna på och passa på att söka efter bär eller svamp. Väl uppe på platån möts ni av känslan av att vara på en fjällvandring utan att ha behövt vandra dit själva. Vildmarksvägen är en av få vägar i Sverige som går över kalfjället. Vägen är endast öppen mellan Juni och Oktober då det annars ligger alldeles för mycket snö där för att kunna hålla efter skottningen. Längs hela vägen hittar ni 11 vattenfall som kan besökas och många vandringsleder som ni kan bege er ut på. Vi  rekommenderar att ni undersöker på förhand ungefär vad ni vill se då det är mycket att upptäcka om man vill.

Dag 4 Graipesvare

Utflykt och vandring till Graipesvare samt möjlighet att besöka den samiska kyrkstaden Fatmomakke. Idag är vi tillbaka i Saxnäs. Endast en kort bilväg från Hotellet ligger lilla samhället Grundfors. Härifrån startar en fin vandring, med välmarkerade leder upp på toppen av Graipesvare. Ni startar i skogsmark och tar er upp på kalfjället där ni har fantastiska vyer över fjällvärlden och de många sjöarna. Hitta en fin plats och avnjut ert medhavda lunchpaket. Till fots från toppen eller med bil kan ni sedan besöka den samiska kyrkstaden Fatmomakke som ligger intill Kultsjön. I Fatmomakke finns flera byggnader bevarade från så tidigt som 1700-talet, platsen är ännu idag en mötesplats för samer och flera byggnader och kåtor är i privat ägo och används på helger och högtider. Kyrkstaden är idag en skyddad kulturpark.

Dag 5 Hemresa eller förlängning.

 

INFO: Från Juni till början på Augusti ligger resans fokus främst på återhämtning och vandring.
I Augusti börjar det bli möjligt att hitta olika bär som kan förtäras medan ni strosar över fjället eller plocka lite till och ta med godsakerna hem!?
Mot slutet av månaden och in i September är området det optimala stället för svampplockning.

Avresa  1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 2/9, 9/9, 16/9.
Passar inte datumet? kontakta oss så undersöker vi annat datum.

Pris 3.390:- per person i dubbelrum, 4.880:- per person i singelrum

Ingår
– 4 Nätter i standardrum på Saxnäsgården
– 4 Frukostpaket (ingen buffet pga Corona)
– 3 Lunchpaket
– 3 Middag (Kvällens middag, 1 Rätt)
Första kvällen ingår ingen middag för att möjliggöra ankomst efter eget behag. Önskas middag så måste receptionen meddelas i förväg för att säkerställa att middag kan serveras. Fasta tider måste bokas. (Restaurangen har öppet till ca 21.00, sista beställning 20.00). – Resebeskrivningar med tips på utflykter och vandringar.

OBS! Vill ni lägga till eller ta bort någon övernattning, kontakta oss.

Aktiviteter på plats:
Alla aktiviteter och hyror görs direkt hos hotellet. Boka gärna på förhand för att garantera genomförande och tillgänglighet.
Kajak/Kanothyra från 380kr/enhet
Cykel/Mountainbikehyra från 250kr/cykel
Guidad Kajaktur. Kontakta hotellet för bokning och mer information.
Guidad Mountainbiketur. Kontakta hotellet för bokning och mer information.
Fiskekort, det finns många fiskevatten kring Saxnäs och Fiskekort kan köpas på plats i Receptionen alternativs i byns Lanthandel
Resebeskrivning till hotellen, ruttbeskrivning med tips på sevärdheter

Betalningsvillkor
Resan skall vara slutbetald senast 15 dagar före avresa.

Avbokningsvillkor för sommaren 2020.
Fri avbokning fram till 10 dagar före avresa.
50% i avbokningskostnad 10-2 dagar innan avresa.
100% i avbokningskostnad 2 dagar eller mindre före avresa.

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset