Helsingfors & Tallinn

Resefakta:

Resdagar: 5

Avresa:    20-09-06

Pris från: 3.880 kr

Boka online

Här får vi både Finlands och Estlands huvudstäder på en och samma resa. Helsingfors – litet, vackert och exotiskt. Inspirerat av både Sverige, Ryssland och kontinenten har staden blivit en säregen mix. Tallinnn -en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder där vi också lagt in en hotellövernattning. Vi kryssar bekvämt med Tallinks fina fartyg och njuter av allt det goda som
erbjuds ombord. 

Dag 1 Överresa till Helsingfors

Avresa se tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunchrast i Tönnebro. Kl 16.45 avgår Silja Symphony från Värtahamnen. Inkvartering i högt belägna 2-bädds insideshytter. Njut sedan av kvällen ombord! Här erbjuds ett stort utbud av shopping till förmånliga havspriser, restauranger för alla smaker, underhållning varje kväll och en relaxavdelningen med bastu och jacuzzi.

Dag 2 Helsingfors

Ankomst till Helsingfors 10.30. Vi startar upp med kortare rundtur som avslutas i centrum där vi får egen tid för lunch och shopping eller bara njuta av den fina huvudstaden. Det finns en uppsjö trevliga butiker med finsk design, Iittala, Marimekko m fl. Eller varför inte ta en fika på Fazers anrika konditori. Incheckning på centralt belägna Hotell Presidentti.

Dag 3 Helsingfors-Tallinn

Mot eftermiddagen åker vi med Tallinks nya snabbfärja, MS Megastar som avgår från Helsingfors kl. 16.30,  ankomst till Tallinn 18.30. Ombord kan vi njuta av god mat och shoping. Här finns allt från buffé till à la carte och barer. Väl framme i Tallinn åker vi den korta biten till vårt centrala hotell för incheckning. Sedan är kvällen fri för egna nöjen. Hotellet ligger centralt, nära shopping, gamla stan och med ett gott urval av restauranger på gångavstånd.

Dag 4 Tallinn

Efter en god hotellfrukost är dagen fri att spendera efter egna önskemål och framåt eftermiddagen åker vi till Calles där man kan handla alkoholvaror för förmånliga priser, vilka lastas direkt i vår buss. Betalningssätt är kort eller euro. Färjan avgår kl 18.00.

Dag 5 Värtahamnen-Hemorten 10/9

Ankomst till Stockholm 10.15. Matstopp under eftermiddagen. Åter i Umeå runt 21.00.

Avresedatum   20-09-06

Pris 3.880:-

Tidtabell

Umeå Centralstation 05.30

Ö-vik Resecentrum 07.00
Höga Kusten hotellet 07.50

Härnösand Gulf 08.50

Timrå hpl E4 09.15

Sundsvall Busstation 09.30

OBS! PASS  eller EU id-kort krävs!

Ingår Bussresa, del i 2-bäddshytt (insides) Sto-Hel och Tal-Sto, Färja Hel-Tal, del i dubbelrum inkl frukost, bussfika, reseledare.

Tillägg Enkelrum /hytt 1260:- Fönsterhytt 350:-/person

Middagskuponger t/r 803:-

Frukost t/r 286:-

Valuta Euro