Gotland

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 15/8

Pris: 7.680 kr

Boka 15/8 online

 

 

Välkommen med till den mytomsunna solskensön Gotland. En ö med unik natur, säregna miljöer, ståtliga kyrkoruiner & medeltida hus längst Visbys slingrande gränder. Vi besöker bland annat Lumelundagrottan och Fårö under vår vistelse och bor på Strand hotell, bekvämt beläget strax innanför ringmuren.

 

Dag 1 Umeå-Nynäshamn

Avresa enligt tidtabell. Färden går mot Nynäshamn. Vi stannar under dagen för bussfika, lunch och bensträckare. Övernattning och gemensam middag på trevliga Skärgårdshotellet som ligger mittemot färjeterminalen i Nynäshamn.

Dag 2 Visby

Frukost på hotellet och sedan avgår färjan från Nynäshamn till Visby. I hamnen möter vår lokalguide upp för att ta oss med på en stadsrundvandring. Först ut är välkända Almedalen. Vi får höra om den imponerande stadsmuren som omger hela det medeltida Visby, vi promenerar så sakteliga genom innerstans smala gränder och turen avslutas vid den botaniska trädgården. Därefter checkar vi in på Strand hotell som ligger precis innanför ringmuren. Hotellet är omgivet av vackra medeltida miljöer, ett stenkast från havet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Halvdagsutflykt

Under dagen besöker vi ett krukmakeri, vackert beläget på en jordbruksgård i Viklau. Graute lammgård där Jenny & Kjell berättar om sin gård, visar hur man vallar lamm med hund och så kan vi se oss om i deras butik, där finns traditionella fårskinn, sittdynor och fårskinnskuddar – men också exklusiva handledsmuddar, axelväskor och utsökt formgivna armband. Sopplunch och saffranspannkaka i Dalhem. Åter i Visby runt 14.15. Eftermiddagen och kvällen fri för egna upptåg.

Dag 4 Heldagsutflykt

Vi besöker Lummelundagrottan och Fårö där vi även äter en god lunch. Under dagen ser vi öns berömda raukar, och säkert raukar vi höra talas om öns stolthet, Ingmar Bergman, som spenderade stora delar av sitt liv just på Fårö, och ligger begravd vid Fårö kyrka. Återresa under eftermiddagen och gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Hemresa

Tidig väckning! Frukost äter vi ombord på färjan. Ankomst till Nynäshamn och sedan vänder vi norrut igen. Stopp under dagen för lunch och bussfika. Åter i Umeå runt 20.30-21.00.

Avresedatum 15/8

Pris 7.680:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30, Örnsköldsvik Resecentrum 09.00

Ingår Bussresa, bussfika, 4 övernattningar i dubbelrum, 3 luncher, 3 middagar 4 frukost, utflykter enligt program, färja t/r, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrum 2000:- Måltidsdryck

Hotell Best Western Strand Hotel

 

Reservation för ändring i färjans tidtabell.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Presentkort
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video