Gotland

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 14/8

Pris: 7.820 kr

Boka online

 

 

Välkommen med till den mytomsunna solskens ön Gotland. En ö med unik natur, säregna miljöer,  ståtliga kyrkoruiner & medeltida hus längst Visbys slingrande gränder. Vi besöker bland annat Lumelundagrottan och Fårö under vår vistelse och bor på Strand hotell, bekvämt beläget strax innanför ringmuren.

Dag 1 Umeå – Nynäshamn

Avresa enligt tidtabell. Färden går mot Nynäshamn. Vi stannar under dagen för bussfika, lunch och bensträckare.  Övernattning och gemensam middag på trevliga Skärgårdshotellet, som ligger mittemot färjeterminalen i Nynäshamn.

Dag 2 Visby

Frukost på hotellet och sedan avgår färjan från Nynäshamn till Visby. I Visby hamn möter vår lokalguide upp för att ta oss med på en stadsrundvandring. Först ut är välkända Almedalen. Vi får höra om den imponerande stadsmuren som omger hela det medeltida Visby, vi promenerar så sakteliga genom innerstans smala gränder och turen avslutas vid den botaniska trädgården. Därefter checkar vi in på Strand hotell som ligger precis innanför ringmuren. Hotellet är omgivet av vackra medeltida miljöer, ett stenkast från havet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Halvdagsutflykt

Under dagen besöker vi ett krukmakeri, vackert beläget på en jordbruksgård i Viklau. Därefter väntar en god lunch bestående av soppa och saffranspannkaka i Dalhem. Dagens sista besök blir på Graute lammgård där Jenny & Kjell berättar om sin gård och så kan vi se oss om i deras butik, där finns traditionella fårskinn, sittdynor och fårskinns-kuddar – men också exklusiva handledsmuddar, axelväskor och utsökt formgivna armband. Åter i Visby runt 14.15. Eftermiddagen och kvällen fri för egna upptåg.

Dag 4 Heldagsutflykt

Vi besöker Lummelundagrottan och Fårö där vi även äter en god lunch. Under dagen ser vi öns berömda raukar, och säkert raukar vi höra talas om öns stolthet, Ingmar Bergman, som spenderade stora delar av sitt liv just på Fårö, och ligger begravd vid Fårö kyrka. Återresa under eftermiddagen och gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Hemresa

Tidig väckning! Frukost äter vi ombord på färjan. Ankomst till Nynäshamn och sedan vänder vi norrut igen. Stopp under dagen för lunch och bussfika. Åter i Umeå runt 20.30-21.00.

 

 

Avresedatum 14/8

Pris 7.820:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Ö-vik resecenter 09.00

Ingår Bussresan, bussfika, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 luncher, 3 middagar 4 frukost, utflykter enligt program, färja t/r, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrum 2000:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video