Göta Kanal

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa: 24/7

Pris: 5.780 kr

Boka online

 

 

På vår resa får vi tillfälle att uppleva några av Sveriges mest populära sevärdheter. Vi åker båt på ”Sveriges blåa band”, Göta Kanal, tittar närmare på Heliga Birgittas stad Vadstena och hälsar på hos Ragnar Dahlberg på Dahlbergs café i Gamla Linköping.

 
Dag 1 Hemorten-Linköping

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för lunch, bensträckare och middag. Dagens mål är Linköping där vi bor på centralt hotell.

Dag 2 Gamla Linköping & Dahlbergs Café

Vi den korta sträckan till Gamla Linköping som förflyttar oss tillbaka i tiden. Här får vi en unik bild av den svenska småstaden för 100 år sedan. Här finns märkliga hem bevarade som om de som en gång bott där bara lämnat dem och gått. Efter den spännande vandringen och historiens vingslag avslutar vi med kaffe och dopp på Dahlbergs café. Vi träffar Ragnar som berättar om sina upplevelserika år på TV medan vi fikar. Efter kaffet ges tid att ströva runt på egen hand och uppleva känslan av att befinna sig i tidigt 1900-tal. Vår buss går sedan till Flygvapenmuseet för den som vill. Ett garanterat intressant besök för alla. Lunch kan intas i museets restaurang. För den som hellre vill åka in till stan kör vår buss även dit. Gemensamma middag på hotellet.

Dag 3 Göta kanal & Vadstena

Dagen inleds med en tur på Göta Kanal. Det tog 23 år att bygga kanalen och invigningen skedde 1832. Vi färdas på en av de vackraste sträckorna av Göta Kanal, nämligen från Berg till Borensberg. Vi passerar 9 slussar, varav en är handdriven, och två akvedukter innan vi är framme. Resan tar 3,5 timme, vi njuter av en god lunch ombord. I Borensberg möter vår buss upp för färd till Vadstena. Här väntar en guidad sväng med rundturståget, vi passerar bla Slottet, Rådhuset, Sankta Birgittas kloster och den levande Storgatan där praktiskt taget alla Vadstenas butiker ligger. Efter turen finns tid till shopping om så önskas. Efter en händelserik dag återvänder vi till Linköping. Middag på hotellet.

Dag 4 Linköping-Hemorten

Efter frukost är det dags att tänka på hemfärden. Vi åker via Stallarholmen för ett besök i Lena Linderholms butik. Lunch serveras i Gamla Uppsala och kvällsfika på Höga Kusten hotellet.

 

 

 

Avresedatum 24/7

Pris 5.780:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Ö-viks resecentrum 09.00

Ingår Bussresan, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, 3 lunch, 1 kvällsfika, kanaltur, guidning Vadstena & Ga Linköping, fika & kåseri med Ragnar Dahlberg, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 750:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video