Göta kanal och Linderholms

Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa: 13/6

Pris: 7.580 kr

Boka online

 

 

På vår resa får vi tillfälle att uppleva några av Sveriges mest populära sevärdheter. Vi åker båt på ”Sveriges blåa band”, Göta Kanal, tittar närmare på Heliga Birgittas stad Vadstena och hälsar på hos Ragnar Dahlberg på Dahlbergs café i Gamla Linköping. Vi gör även ett “hemma hos” besök hos paret Lena & Gösta Linderholm i deras sekelskiftesvilla i Strängnäs.

 
Dag 1 Hemorten-Söderhamn

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Dagens mål är Söderhamn där vi bor i natt. Middag på hotellet.

Dag 2 Söderhamn-Linköping

Efter frukost fortsätter vår resa. Lunchstopp under dagen. Mätta och belåtna ankommer vi sedan till Linköping där vi checkar in på Quality hotell Ekoxen. Fri tid fram till kvällens middag på hotellet.

Dag 3 Gamla Linköping

Efter frukost tar vi en morgonpromenad med guider som förflyttar oss 100 år tillbaka i tiden. Gamla Linköping ger en unik bild av den svenska småstaden för 100 år sedan. Här finner vi märkliga hem lämnade som om de som bott där bara gått ut. Efter den spännande vandringen med historiska vingslag avslutar vi med kaffe & dopp på Dahlbergs café. Här träffar vi Ragnar som berättar om sina upplevelserika år på TV medans vi fikar. Efter kaffet får du tid att ströva runt på egen hand och uppleva känslan av att befinna dig i tidigt 1900-tal. Vår buss går nu till Flygvapenmuseet för den som vill. Ett garanterat intressant besök för alla. Här kan du äta lunch i museets restaurang. För den som hellre vill åka in till stan kör vår buss även dit. Gemensamma middag på hotellet.

Dag 4 Göta kanal & Vadstena

Dagen inleds med en tur på Göta Kanal. Det tog 23 år att bygga kanalen och invigningen skedde 1832. Vi färdas på en av de vackraste sträckorna av Göta Kanal, nämligen från Berg till Borensberg. Vi passerar 9 slussar, varav en är handdriven, och två akvedukter innan vi är framme. Resan tar 3,5 timme, vi njuter av en god lunch ombord. I Borensberg möter vår buss upp för färd till Vadstena. Här väntar en guidad sväng med rundturståget, vi passerar bla Slottet, Rådhuset, Sankta Birgittas kloster och den levande Storgatan där praktiskt taget alla Vadstenas butiker ligger. Efter turen finns tid till shopping om så önskas. Efter en händelserik dag återvänder vi till Linköping. Middag på hotellet.

Dag 5 Linköping-Hudiksvall

Efter frukost lämnar vi Linköping för att hälsa på Lena och Gösta Linderholm. Vi börjar med ett besök i Lenas ateljé och galleri i Industrihuset i Stallarholmen där vi beundrar hennes konstverk i form av blomsterprakt på såväl keramik som på duk. Därefter fortsätter färden mot Malmby, Megs Kök och Trevligt, där vi äter lunch med ackompanjemang av Gösta Linderholm. Som avslutning gör vi ett ”hemma hos”- besök i deras sekelskiftesvilla i Strängnäs.er via Stallarholmen för ett besök i Lena Linderholms butik. Övernattning och middag i Hudiksvall.

Dag 6 Hudiksvall-Hemorten

Frukost i lugn och ro innan vi åker hemåt. Lunch under dagen och mot eftermiddagen är vi åter på hemmaplan.

 

Avresedatum  13/6

Pris 7.580:-

Tidtabell Lycksele busstation 07.30, Umeå Centralstation – 09.15, Ö-viks resecentrum 10.45

Ingår Bussresa, del i dubbelrum inkl frukost & middag, 5 luncher, kanaltur, guidning Vadstena & Gamla Linköping, fika & kåseri med Ragnar Dahlberg, hemma hos Linderholmsbesök,  bussfika.

Tillägg Enkelrum 1350:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video