Skip to main content

Göta Kanal med Lena Linderholm

På denna resa får vi tillfälle att uppleva några av Sveriges mest populära sevärdheter. Vi åker båt på ”Sveriges blåa band”, Göta Kanal, tittar närmare på Heliga Birgittas stad Vadstena och hälsar på hos Ragnar Dahlberg i Gamla Linköping. Vi gör även ett “hemma hos” besök hos Lena A Linderholm i hennes stora sekelskiftesvilla i Strängnäs.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Linköping

  Under dagen stannar vi för lunch, bensträckningar och middag. Dagens mål är Linköping där vi bor i tre nätter på centralt hotell.

 • Dag 2: Gamla Linköping

  Efter frukost besöker vi Gamla Linköping. Med guider i tidsenlig klädsel förflyttar vi oss tillbaka i tiden och får en bild av den svenska småstaden för 100 år sedan. Här finner vi märkliga hem lämnade som om de som bott där bara gått ut. Efter den spännande vandringen avslutar vi med kaffe & dopp på Dahlbergs café. Här träffar vi Ragnar som berättar om sina upplevelserika år på TV medans vi fikar. Efter kaffet strövar du runt på egen hand och upplever känslan av att befinna dig i tidigt 1900-tal. Vår buss går nu till Flygvapenmuseet för den som vill. Ett garanterat intressant besök för alla. Här kan du äta lunch i museets restaurang. För den som hellre vill åka in till stan kör vår buss även dit. Gemensam middag på hotellet.

  Gamla Linköping
 • Dag 3: Göta kanal och Vadstena

  Dagen inleds med en tur på Göta Kanal. Det tog 23 år att bygga kanalen och invigningen var 1832. Vi färdas på en av de vackraste sträckningarna av kanalen, nämligen från Berg till Borensberg. Vi passerar 9 slussar, varav en är handdriven, och två akvedukter innan vi är framme. Resan tar 3,5 timme, vi njuter av en god lunch ombord. Vid ankomsten till Borensberg möter vår buss upp för färd till Vadstena. Här åker vi på en guidad tur med rundturståget som passerar Slottet, Rådhuset, Sankta Birgittas kloster, Stora Dårhuset, Biskopshuset och den levande Storgatan där praktiskt taget alla Vadstenas butiker ligger. Efter en händelserik dag återvänder vi till Linköping och äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: En dag med Lena Linderholm

  Efter frukost checkar vi ut och lämnar Linköping. Det blir en dag fylld av färg, glädje och konst när vi hälsar på hos konstnären Lena Linderholm. Dagen bjuder på besök i Lenas ateljé och galleri i Stallarholmen. Lunch med underhållning på Megs kök och ett ”hemma hos”- besök i Lenas konstnärshem i Strängnäs. Övernattning och middag i Uppsala.

  En dag med Lena Linderholm
 • Dag 5: Hemresa

  Efter en god hotellfrukost och några händelserika dagar styr vi kosan hemåt. Stopp för lunch och bensträckare innan vi är åter i Umeå.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00
Docksta Hpl E4, Marina 09:30
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 10:50
Timrå Hpl E4 11:15
Sundsvall Busstationen Navet 11:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
30/7FleraBoende på Göta kanal resanMer än 86 680:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Quality Hotell Ekoxen, Linköping
Välkommen till Qualityälkommen till Quality Hotel Ekoxen – vackert beläget i centrala Linköping, granne med parken Trädgårdsföreningen. Här har du nära till allt! Hotellet passar perfekt för både konf...

Övernattning dag 4 - 5

Clarion Hotel Gillet, Uppsala
Clarion Hotel Gillet är ett fullservicehotell med fokus på personlig service och en varm välkomnande atmosfär. Mitt i centrala Uppsala.