Gardasjön med vandring – höstresa!

Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa: 13/10

Pris: 11.980 kr

Boka Online!

 

Gardasjön har länge varit ett populärt resmål för turister, och det är inte så svårt att förstå! Gudomliga Gardasjön är omgiven av höga fjäll och lummiga skogar, färggranna blommor och vackra medeltidsstäder. Som gjord för en aktiv semester. Utöver den vackra naturen bjuder Gardasjön på en flera tusen år gammal historia och gastronomiska upplevelser i särklass. Under vandringarna kommer vi att få se vackra vyer och självklart kommer vi att få provsmaka några av de utmärkta viner som produceras i området. Både båtfärd och tur med linbana står på programmet – vi kommer minst sagt att hinna uppleva mycket på dessa sex dagar! Vi bor i idylliska Bardolino, beläget på den sydöstra sidan av Gardasjön. Att slå sig ner på en av alla bänkarna längs hamnpromenaden och njut av en god espresso och av utsikten tvärs över sjön är en upplevelse i sig och det är så Bardolino ska upplevas. Vandringarna är relativt lätta och ligger på ca 5-14 km, vi går längs med stigar, vandringsvägar och gångbanor och kombinerar turerna med trevliga pauser. Dag 1 Umeå-Milano-Bardolino

Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa söderut. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden går sedan vidare österut med en paus för lunch innan vi når fram till mysiga Bardolino som blir vårt hem under vistelsen. Vi installerar oss och sen kanske en promenad på byn lockar innan vi avrundar vår resdag med en god middag tillsammans på hotellet.

Dag 2 Vandring längs Gardasjön 14 km

Efter frukost så är det dags att bege oss ut på resans första vandring. Vi går på gång/cykelbana längs Gardasjön och efter 3 km gör vi ett stopp på ett olivoljemuseum, här får vi höra om olivoljans historia och tillverkning, besöket avslutas förstås med olivoljeprovning. Vi promenerar vidare till Peschiera del Gard, beläget vid den sydligaste delen av sjön och som är vårt mål för dagen. Här stanna vi ett tag, flanerar runt, lunchar och kopplar av med ett glas Lugana, ett vitt vin från trakten. Ett besök i Gamla stan är ett måste. Mittemot ligger en enorm fästning från 1500-talet med formen av en femuddig stjärna, helt omgiven av vatten. Mot eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Bardolino. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Vandring på Monte Baldo 3,6 km

Berget Monte Baldo ovanför byn Malcesine är en självklar dagsutflykt. Den som vill svettas vandrar upp. Men det finns även en linbana. Utmed Gardasjöns östra strand finner vi den välbevarade medeltida staden Malcesine som domineras av en gammal fästning och högt ovanför reser sig bergskedjan Monte Baldo, med sin högsta topp, 2 218 meter över havet. Vi tar linbanan upp till topstationen som ligger på 1760 meters höjd för att härifrån börja dagens vandring tillsammans med vår vandringsguide. Fantastiska vyer väntar här uppe. Monte Baldo skulle kunna kallas Gardasjöns balkong. Utsikten över sjön är magnifik och berget en trevlig upplevelse för alla. Här uppe finns ett flertal restauranger som vi kan luncha på. Efter en heldag så återvänder vi till vårt hotell för en gemensam middag.

 

Dag 4 Vandring i Bardolinoområdet 7 km

På förmiddagen vandrar vi från hotellet upp till Azienda Agricola Ca Bottura, här tillverkas förutom vin, även grappa och olivolja. Vi gör en kortare vandring bland olivträden och i produktionen. Besöket avslutas med vinprovning och kalla italienska delikatesser innan vi vandrar tillbaka. Resten av dagen fri .

Dag 5 Stadsvandring i Verona

Efter frukost åker vi in till den romantiska staden Verona som utvecklades redan under romartiden och fick sin storhetstid under familjen Della Scala under 1200- och 1300-talet. Charmerande, inbjudande och vacker är bara några av de ord som stadens besökare använder för att beskriva Verona. Vi inleder besöket med en historisk rundvandring (engelsktalande lokalguide) och härefter finns det tid för att själv utforska Verona i eget tempo. Kanske lockar ett besök på den romerska arenan som är känd för sina imponerande operaföreställningar under sommaren. Under eftermiddagen går resan vidare upp till San Mattia där vi får en rundvisning och provar gårdens egenproducerade Verona-viner. Härifrån har vi också en fantastiskt vacker utsikt över Verona och den omgivande landsbygden. gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Hemresa

Vi inleder dagen med frukost och checkar sedan ut från hotellet. Vår transferbuss tar oss ut till Milanos flygplats och vi påbörjar resan tillbaka till Sverige.

Avresedatum 13/10

Pris 11.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 06.45

Flygtider 13/10 UME-ARN 0810-0915 ARN-MXP 1105-1345
18/10 MXP-ARN 1300-1540 ARN-UME 1745-1845

Flygbolag SAS

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg transfer, 5 övernattningar i dubbelrum, 5 frukost, 4 middagar, 1 olivoljeprovning, 2 vinprovningar med lättare lunch, 4 vandringsdagar, vandringsguide, lokalguide, båttur, linbana, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 900:- Måltidsdryck.

Hotell Idania*** i Bardolino

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Vandringarna
Dag 2 – Lätt vandring på gång/cykelbana längs sjön, 14 km.
Dag 3 – Lätt vandring på vandringsvägar/stigar ca.3,6 km, höjdskillnad 179 m. Linbana upp/ner Monte Baldo 1760m. Tänk på att det kan vara betydligt svalare här uppe, så ta på nått varmare underställ.
Dag 4 – Lätt vandring på småvägar, mest asfalt, ca 7 km, höjdskillnad ca.180m.
Dag 5 – Stadsvandring i Verona.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Stängt 11/9
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video