Frascati med Rom

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 6/9

Pris: 9.980 kr

Boka Online!

På den här resan har vi valt att bo ett par mil utanför Rom, i den mysiga staden Frascati beläget i området Castelli Romani, och i stället ägnar vi en hel dag från morgon till kväll åt Roms myllrande folkliv och historiska minnesmärken. Frascatis historia går tillbaka till romarnas tid och här finns många vackra villor från 1500- och 1600-talet. Staden är känd för sitt vita vin som görs av malvoisiedruvan som växer på Albanobergens sluttningar. En av dagarna besöker vi vingården Casal Pilozzo, för vinprovning och italienska delikatesser.Dag 1 Flyg till Rom & buss till Frascati

Avresa enligt tidtabellen. Vi flyger från Umeå till Rom via Arlanda. Väl landade möter vår reseledare upp i ankomsthallen. Därefter busstransfer till Hotel Villa Mercede i mysiga Frascati och gemensam middag på hotellet.

Dag 2 – Vingårdsbesök på Casal Pilozzo

Idag gör vi ett besök hos Antonio på vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på kullarna i den lilla staden Monte Porzio Catone. Här får vi en rundtur, provsmakar vinerna och äter en lättare lunch i de vackra omgivningarna. Åter till Frascati för fri eftermiddag.

Dag 3 Heldagstur till Rom

Alla vägar bär till Rom sägs det ju och just idag får vi uppleva denna fantastiska stad. Efter frukost åker vi den korta biten in till Rom där vår lokalguide möter upp, vi gör en panoramatur genom Rom till historiska platser och minnesmärken, bl.a. Forum Romanum, Colosseum, Capitolium, Fontana di Trevi, Pantheon och Spanska trappan. Under dagen äter en gemensam lunch innan vi fortsätter att utforska Rom tillsammans med vår guide. Mot eftermiddagen får vi lite egen fri tid innan vi åter samlas för en gemensam middag på trevlig musikrestaurang där vi njuter av god mat och lyssnar till välbekanta italienska sånger. Åter till Frascati efter middagen.

Dag 4 Avkoppling & vinprovning

Idag finns tillfälle att koppla av på hotellet. Varför inte ta ett dopp i utomhuspoolen eller promenera och njuta av det vackra området? Under eftermiddagen tar vi oss till Cantina il Pergolato där en vinprovning med både rött, vitt och mousserande vin med tillhörande tilltugg väntar i deras vinkällare. Kvällen avslutas sedan med gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Hemresan

Roms flygplats och reser vidare hemåt.

Avresedatum 6/9  

Pris 9.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport  11.30

Flygtider
6/9 UME-ARN 09.55-11.00 ARN-ROM (FCO)12.45-15.55    NY TID: UME-ARN 1250-1355  ARN-ROM (FCO) 1650-2000.
10/9 ROM-ARN 08.10-11.20 ARN-UME 15.20-16.20                              ROM-ARN 1130-1440  ARN-UME 1725-1825

Bagage Handbagage max 10 kg, incheckat bagage max 20 kg

IngårFlyg t/r, 4 övernattningar del i dubbelrum, 4 frukost, 3 middagar varav en på musikrestaurang, 2 lunch varav en med vinprovning, buss, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrum 980:- Måltidsdryck.

Hotell Villa Mercede, Frascati

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro, Ingen tidsskillnad.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video