Formstråket

 

image

Resefakta:

Resdagar: 1
Avresa:   11/8

Pris: 640 kr

Boka Online!

 

Välkommen med på en härlig heldagsresa längst lokala vägar! Formstråket är en 35 km lång sträcka mellan Öre & Hörnsjö. Längst stråket besöker ni sex kreatörer & hantverkare; Åbrånets Limousin, Maria Lundström Konst, Presteles trädgård & kafé, Den gamla butiken i Örsbäck, Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri, samt Pjöller Design som alla erbjuder ett gediget utbud av upplevelser & unika hantverk Allt från surdegsbröd, inredningsdetaljer, hantverk i trä & keramik till luffarslöjd, konst & god mat!

Vi startar från Umeå Centralstation och styr kosan inåt landet. Vårt första stopp blir i Gräsmyr, hos den kreativa konstnären Maria Lundströms galleri. Hon arbetar med tusch och torrpasteller och trycker sedan upp sk. Gicclétryck. Här får vi tid att beundra de vackra verken, samt köpa konst och konsthantverk.
Hörnsjö på Åbrånets Limousin.Här får vi höra intressant historia om gården, samt besöka den trevliga gårdsbutiken. Tillsammans bjuds vi också på en god lunch med lokala delikatesser.
Strax intill ligger en ny aktör för i år, det är Presteles trädgårdskafe  som satsar på ekologiskt och säsongsbetonat bageri. Mona har tidigare drivit Kafé Anno 1762 i Olofsfors.
Vi åker vidare till Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik inrymd i ett hus från 1951, fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr – både nytt och återbrukat. Sortimentet är handplockat och här hittar vi även diverse mathantverk, alla från leverantörer norr om Dalälven.
Nästa stopp – Långed och Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri. Det är en unik butik med försäljning och utställning av allehanda keramik och möbelsnickeri. I keramikverkstaden tillverkas bruksföremål i stengods, lergods och porslin. Unika föremål som är drejade och glaserade för hand, och här finns möjlighet till att på nära håll skåda detta hantverk, samt till fina inköp att ta med hem.
Pjöller Design hittar vi i Håknäs, det är ännu en trevlig gårdsbutik med luffarslöjd och trådarbeten i egen design, samt kreativ och färgrik inredning för både hem & trädgård.
Sedan åker vi tillbaka till Umeå efter en härlig dag fulladdad med lokala upplevelser.
Reservation för eventuella ändringar i programmet.

 

Betalsätt:
Presteles –  kort, kontanter, swish
Åbrånet – kort, kontanter
Marias Galleri – kontanter,swish
Den gamla butiken – kort, kontanter, swish
Hummelbäck – kort, kontanter, swish
PjöllerDesign – kort

Avresedatum  11/8 

Pris 640:-

Tidtabell Umeå Centralstation 10.00

Ingår Bussresa, lunch

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video