Skip to main content

Flodkryssning på Donau 12/9

Upplev en fascinerande färd längs floden Donau. Vi njuter av god mat och dryck, skön avkoppling, trevligt sällskap, samt besöker tre storslagna huvudstäder under en och samma resa!

Wien - Budapest - Bratislava

Vi färdas med flodkryssaren DCS Amethyst där vi bor i fina utsideshytter på huvuddäck. Hytterna är på 15 kvm och utrustade med dusch/ wc, hårfön, TV, AC och säkerhetsbox. Varje dag serveras vi frukostbuffé, lunch och middag ombord, allt medan vackra vyer passeras. Kombinerat med spännande utflykter i land så blir semestern komplett.

Följ med oss ”an der schönen blauen Donau”!

All inclucive ombord med frukost, lunch, middag, dryck i bar/lounge/restaurang!


 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Fler platser på förfrågan, kontakta oss så kollar vi med rederiet.

 • Dag 1: Flyg till München

  Vi flyger till München via Arlanda. Väl landade så stiger vi på vår väntande buss för vidare färd (ca 1,30 tim) till Passau som ligger omgiven av gröna kullar och kallas för treflodsstaden. Här checkar vi in på vårt hotell och avrundar dagen med en gemensam middag.

 • Dag 2: Flodkryssning

  Frukost på hotellet och sedan har vi tid att utforska Passau med dess storartade konst och arkitektur, shoppa, flanera runt eller bara koppla av tills det är dags att stiga ombord på DCS Amethyst som blir vårt hem de kommande fem nätterna. Välkomstdryck och middag serveras under kvällen, medan vi långsamt glider fram på Donau. Ombord njuter vi av det goda livet med vackra vyer som passeras, och på land gör vi guidade stadsrundturer samt tid till att strosa omkring på egen hand

  Flodkryssning
 • Dag 3: Wien - Österrike

  Idag upptäcker vi Österrikes ståtliga huvudstad Wien, där gammalt möter nytt i en intressant blandning. Praktfull arkitektur, moderna muséer, mysiga kaffehus och en elegant atmosfär. Vi beger oss ut i den romantiska staden på en guidad stadsrundtur där vi får se de främsta av stadens sevärdheter. Den mäktiga Stefansdomen, Spanska Ridskolan, och vackra slottet Schönbrunn för att bara nämna några. Efter den givande turen har vi tid att på egen hand valsa runt i Wien och fortsätta förföras av stadens charm. Staden har ett stort utbud av shopping och barer.

  Wien - Österrike
 • Dag 4: Budapest - Ungern

  Under morgonen anländer vi till Ungern och landets huvudstad Budapest. Vår färdväg Donau flyter fridfullt fram och delar staden i de två stadshalvorna Buda och Pest. Vi får en innehållsrik guidad tur i staden som har ett brett utbud av kultur och historia, samt är världskänd för sina över hundra varma källor och hälsosamma bad. På Budasidan tornar det ståtliga kungliga slottet uppe på slottskullen och i närheten finns även Mattiaskyrkan från 1200-talet, samt Fiskarbastionen med dess berömda terrass. På Pestsidan finner vi bland annat den pampiga Parlamentsbyggnaden i nygotisk stil, Hjältarnas torg vid Stadsparken, samt Budapests stora synagoga, Europas största. De flesta av stadens restauranger ligger på Pestsidan och efter vår tur kan det kanske smaka gott med nationalrätten gulasch eller den populära rätten langos? I stadens färgstarka saluhall kan vi även provsmaka andra ungerska specialiteter – allt från paprika och salami till riktigt goda viner. I Budapest finns också några av Europas äldsta caféer, där vi kan njuta av utsökta ungerska bakelser i vackra miljöer. Det finns även gott om både traditionella marknader, butiker, och stora köpcentrum för den shoppingssugne.

  Budapest - Ungern
 • Dag 5: Bratislava -Slovakien

  Vi upptäcker en tredje huvudstad under vår resa, då vi idag når Slovakiens största stad Bratislava. Även här beger vi oss ut på en berikande stadsrundtur där vi får se det storslagna Grassalkovichpalatset som är den officiella bostaden för landets president. Vi möts även av andra storslagna sevärdheter som Bratislavas slott -Slovakiens mest kända landmärke, den gotiska pärlan Franciskanerkyrkan, samt den gotiska 1300-talsdomen St. Martin som är den största och viktigaste kyrkan i Bratislava. Efteråt ges fri tid för egna strövtåg i en av Europas mest prisvärda städer vad gäller såväl mat som dryck. Gamla stan är Bratislavas medeltida centrum med en genuin atmosfär, restauranger och barer, samt med mysiga gator och gränder att strosa omkring i.

  Bratislava -Slovakien
 • Dag 6: Wachau

  Under morgontimmarna har vi kommit tillbaka till Österrike, där Donau flyter fram mellan städerna Melk och Krems, och vi befinner oss i den natursköna Wachaudalen. En ca 30 km lång dalgång som varit befolkad sedan förhistorisk tid med ett stort antal historiska byggnader, och som även är ett känt vindistrikt världen över. Tack vare det milda klimatet som påverkas av Donau, sluttningar som lutar mot solen, samt urbergets särskilda kvalitet växer och frodas utmärkta viner i Wachau. Möjlighet finns att göra en vacker utflykt i orter med medeltida karaktär, omgivna av mjuka kullarna bevuxna med vinrankor, eller så kanske en avkopplande vilodag dag ombord på fartyget lockar? Under kvällen och natten färdas vi åter till Passau.

  Wachau
 • Dag 7: Hemresa

  Under morgonen lägger fartyget till i Passau. Underbart är kort och efter en sista frukost ombord, checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för hemfärd till Sverige och med många härliga upplevelser i bagaget.

 • Info

  DCS Amethyst som seglar under tysk flagg är en modern flodbåt byggd 2004 i Rendsburg. Alla hytter är utsides med fönster. På en längd av ca 127 m kan DSC Amethyst rymma upp till 178 passagerare. Språket ombord är tyska

  Mat & dryck
  All inclusive med frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika, en galamiddag, dryckespaket med läsk, mineralvatten, juice, öl, husets vin, husets bubbel, lokala spritsorter, cocktails och kaffe. Menyn innehåller internationella specialiteter samt typiska rätter från länderna längs vägen.

  Faciliteter
  Ombord finns en jacuzzi och träningsutrustning tillgänglig. Wellness-området ligger i fören på fartyget och finns tillgängligt under hela säsongen. Det stora soldäcket erbjuder gott om solstolar för att njuta av flodlandskapet.
  Underhållning med musik och frågesport
  Bar, Restaurang, Café

  Hyttinformation
  Hauptdeck/Huvuddäck (ingår) Ej öppningsbara fönster
  Mitteldeck/Mittendäck – tillägg 3500:- per hytt. Öppningsbart fönster med fransk balkong.
  Alla hytter är på 15 kvm, dubbelsängar, som också kan ordnas som separata "enkelsängar". Dusch/Wc, TV, radio, individuellt reglerad luftkonditionering, telefon, kassaskåp och hårtork.

  Info
 • Kryssningstider

  Alla nedanstående tider är PRELIMINÄRA och kan komma att ändras beroende på vattenståndet och andra trafikförhållande mm – OBS! exakta tider får vi ombord.

  Passau Avg 16:00 (Ombordstigning från kl 14:30)
  Wien 12:00 - 18:00
  Budapest 09:30 - 21:00
  Bratislava 13:00 - 16:30
  Wachau 08:00 - 13:30
  Passau 10:00 Avstigning

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 100 dagar före avresan. Avbokning 99-40 dagar före debiteras 50% av resan. 39 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 7

DCS Amethyst
Flodkryssningsfartyget, DCS Amethyst, erbjuder en elegant och modern atmosfär. På fyra däck finns plats för upp till 178 personer i 89 hytter och sviter. Här hittar du allt du behöver för din oförglöm...
Resekalender
3/12Tallinnkryssning julmarknadfrån 1 450:-
27/1Fars på Folkan i Iggesundfrån 2 950:-
4/2Äldregalan till sjössfrån 2 180:-
10/3Tallinn Vinterspecialfrån 1 650:-
15/3Änglagård Musikalenfrån 4 380:-
Kontakta oss