Skip to main content

Finska västkusten

Välkommen med på vår resa som tar dig längs svenska och finska Bottenhavskusten. Vi upplever charmig småstadsidyll, gamla trästäder, Finlands första huvudstad och universitetsstaden Vasa. Däremellan roar vi oss ombord på två av världens klimatsmartaste fartyg, Viking Glory och Wasalines Aurora Botnia. Och på land rullar vi miljövänligt med buss –allt för en grönare resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stockholm och Viking Glory

  Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Vårt mål är Stockholm och Stadsgårdskajen där vi bordar Viking Lines nyaste tillskott, Viking Glory som planeras gå i trafik i mars 2022 och blir ett av världens klimatsmartaste fartyg. Medans det tjusiga fartyget tar oss över Bottenhavet till Åbo njuter vi av god mat och trevligt sällskap. Kanske ett besök i taxfreen lockar

  Mot Stockholm och Viking Glory
 • Dag 2: En dag i Åbo

  Med tidig ankomst till Åbo äter vi frukosten i land. Tillsammans med lokalguide utforskar vi sedan Finlands äldsta stad Åbo som bjuder på en spännande historia kantad av kungar och viktiga årtal. I den pittoreska staden vid Aura å möts du också av ett härligt folkliv, skön shopping, krogar, pubar och ett rikt utbud av konst och design. Efter guidningen äter vi en gemensam lunch och sedan får du lite egen fri tid att utforska stan på innan det är dags att checka in på vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Finska västkusten

  Efter frukost checkar vi ut och beger oss norrut. Vi åker via den fina trästaden Raumo som grundades 1442. Här tar vi en promenad genom de gamla kvarteren med färgglada trähus, dekorativa grindar, kullerstenar och vackra offentliga byggnader. Tillsammans skapar de en atmosfär av en sedan länge svunnen tid. Efter lite kaffe åker vi vidare till
  Björneborg för dagens lunch. Färden fortsätter norrut. I ett land som till stora delar är täckt av skog är det inte så underligt att de flesta byggnader byggts av trä, ända fram till det senaste århundradet. Än idag pryds den finländska landsbygden av hela byar i trä, som bevarats i så gott som ursprungligt skick i tiotals eller till och med hundratals år. Mot eftermiddagen når vi den idylliska trästaden Kristinestad, där vi bl.a besöker Lebellska köpmansgården för eftermiddagsfika. Övernattning och middag i Vasa.

 • Dag 4: Vasa & Aurora Botnia

  Efter en god hotellfrukost checkar vi ut och tillsammans med vår lokalguide utforskar vi Vasa centrum med kasernområdet från 1860-talet och besök i Ortodoxa kyrkan. Hamnen och bomullsfabriken gjorde Brändö till sjömännens och arbetarnas stadsdel, idag är den till stor del ett campus för studerande, där gammalt och nytt möts. Lunch och därefter fri tid i Vasa centrum tills det är dags att åka ut till färjan som avgår 16.30 lokal tid. Ombord njuter vi av skärgårdsbordets läckerheter och trevlig gemenskap. Ankomst Holmsund 19.00 och vår buss tar oss in till Umeå igen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
  Avbokning 30-15 dagar före = 500:-
  14-4 dagar före = 50% av resans pris
  Mindre än 4 dgr kvar = 100%

Karta

Resekalender
24/5Smaka på Burträskfrån 1 080:-
5/6Tallinnkryssningfrån 1 370:-
14/6Skagerrak runtfrån 14 580:-
28/6Visbykryssning med Cinderellafrån 4 080:-
3/7Tallinnkryssningfrån 1 590:-
Kontakta oss