Skip to main content

Fars på Folkan i Iggesund

Vila i frid på camping Strid! Fars på ”Folkan” i Iggesund! Detta vill du inte missa, och som grädde på moset bor vi på Hudiksvalls nyaste och trevligaste hotell, Strandpiren.

Idel kända skådisar i ensemblen - Östen Eriksson, Ingela Söderlund, Jesper Nilsson och Alessandra Ingargiola m fl. Att bo på sin egen camping har förlorat sin charm och Rolf Strid drömmer om lyxkryssningar i Medelhavet medan frugan Maud längtar efter en stilla tågluff genom Europa.

Camping Strids gäster, det röda och blå laget, återkommer varje år och har sina förväntningar och krav. Men så länge de betalar för sig får Rolf och Maud ändå vara tacksamma. Betalar för sig gör nämligen inte prästen Allan som bor på campingen efter en vattenskada i prästgården. Märkligt ändå när veckans kollekt går till ”bättre behövande”.

Änkan Solveig äger den dyraste husbilen som någonsin parkerats på Camping Strid, hon ”frijoddlar” och anser att det aldrig är för tidigt på dygnet att servera en drink. Italienskan Fiona är kleptoman, kort och gift med den betydligt resligare Carl Fredrik von Anger - pedantisk kameleont som hatar att förlora.

I händelsernas centrum finns även Rolfs son, geniförklarad sommarjobbare som fått sitt namn efter en Ålandskryssning. Och fritidspolitikern Örjan, ständigt återkommande med sin anonyma fru. Fast finns hon? Och vad har han i kikaren?

Det blir kanske inte så många dörrar att smälla i, däremot vägbommar som inte fungerar, en mobiltelefon som konstant försvinner, krocketmatchen från helvetet och en rosa flamingo som orsakar både bryderi och handgemäng. Dessutom - vad är det för en envis människa som hela tiden ringer på den borttappade telefonen? Och hur stor får en dopfunt vara innan den blir klassad som pool?

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 1/12 då vi har avstämning på biljetterna.

 • Dag 1

  Under dagen stannar vi för ett matigare bussfika vid Höga Kustenbron. I Hudiksvall incheckning på Hotell Strandpiren. Runt 16:30 serveras en
  trerätters middag. Därefter åker vi den korta sträckan till Folkan i Iggesund för årets fars. Efter många goda skratt så återvänder vi till vårt hotell för trevlig samvaro och övernattning.

 • Dag 2

  Efter frukost vänder vi sedan norrut. Bussfika vid Höga kusten bron innan vi tar sista sträckan hem.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 40 dagar före avresa. Därefter 500:- i avbokningskostnad fram till 10 dagar före. Vid 10 dagar eller mindre kvar blir kostnaden 100%

Karta

Hotell

Hotell Strandpiren
Nytt för i år är att vi bor på Hudiksvalls nyaste hotell, Strandpiren vars restaurangen är prisad i White Guide 2018 och 2019. -
Resekalender
10/3Tallinn Vinterspecialfrån 1 650:-
15/3Änglagård Musikalenfrån 4 380:-
22/3Ishotellet & Kirunafrån 5 180:-
22/4Möt våren i Pragfrån 9 480:-
23/4Whiskyresa Skottlandfrån 16 480:-
Kontakta oss