Skip to main content

En Sagalik Jul - Sara Kulturhus

En dagsresa med julstämning. -Västerbottensteatern.
Välkomna till en värmande föreställning fylld med igenkänning, humor och stämningsfull sång!

Vi besöker även Ljusfafriken Lowima i Skellefteå.

Sara kulturhus är en 20 våningar hög byggnad som producerats lokalt av skog från regionen och knyter an till Skellefteås långa tradition inom träbyggande. Solceller och effektiv energi användning bidrar ytterligare till att minimera husets klimatavtryck.

Sara kulturhus är ett multifunktionellt hus. Här varvas fasta verksamheter med olika typer av gästspel, uppvisningar och möten med alltifrån ideella föreningar och amatörer till professionella aktörer. Huset rymmer även ett helt nytt hotell med spa, restaurang med panoramavy och förstklassig övernattning.

Sara kulturhus har fått sitt namn efter Sara Lidman, en av Skellefteåbygdens många kända författare. Hon har inspirerat oss till att skapa ett kulturhus som andas mod och viljan att tänka nytt. Huset är tänkt som en mötesplats.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Vi börjar med Jullunch (risgrynsgröt, skink- eller ostmackor, kaffe, te och pepparkaka) på Sara Kulturhus innan föreställningen drar igång.

    I En Sagalik Jul tar sångerskan och skådespelerskan Saga Eserstam sig an vår mest älskade och laddade helg. Detta tillsammans med sina humoristiska alter egon Mackan, Karin, Cissi och Kirsti. I sökandet efter den sanna julandan flätas små och stora funderingar samman med julens sångklassiker.

    Med lite skön julstämning i kroppen passar kanske nästa besök bra in.

    På ljusfabriken Lowima i Skellefteå tillverkar man miljövänliga ljus av 100% stearin. Här får vi en introduktion om hur ljustillverkningen går till. Sen kan du strosa runt i butiken som förutom ljus även har ett utbud av ljuslyktor, -fat, -skal, -stakar och annat som passar till deras ljus.
    Eftermiddagsfika serveras innan vi tar den sista biten hem till Umeå

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Obbola Trappan 08:30
Umeå C Centralstationen 09:00
Sävar Hpl E4 09:15
Sikeå Hpl E4 09:40

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/12Flera 
Nyhet!
Mer än 8980:-BokaMer information
Resekalender
8/10Tallinn -får jag lov!från 1 650:-
Kontakta oss