Budapest

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa: 29/4

Pris: 7.980 kr

Boka Online 29/4

 

Följ med oss till vackra Budapest, en kontrasternas stad som lockar med en spännande historia, många sevärdheter, myllrande shoppinggator, god mat och vackra badhus. På vår stadsrundtur upplever vi både stadsdelen Buda med sina höjder och historiska byggnader och stadsdelen Pest med sina avenyer, affärer och restauranger.Dag 1 Mot Budapest

Vi flyger via Arlanda till Budapest. Transfer till vårt hotell Leonardo en liten bit utanför själva innerstaden. Man kan ta sig snabbt in till de mest centrala delarna på 15 min promenad eller ta spårvagn 2. Middag på hotellet.

Dag 2 Stadsrundtur

Upptäck Budapest med en lokalguide som visar de främsta sevärdheterna. Floden Donau delar staden i två delar, Buda som är den lite mer exklusiva sidan med palats och monument, vindlande smågator och stupande branter samt Pest där gammalt blandas med nytt. Här är det breda avenyer, art nouveau byggnader och trendiga restauranger och barer. Vi ser bl.a. Gellértberget, slottsområdet med gamla stan, Fiskarbastionen, Parlamentet, Sankt Stefansbasilikan och Hjältarnas plats.

Dag 3 Fri dag

I Budapest ligger ett av de vackraste kaféerna i världen, Café New York, en klassiker som vi inte får missa. Ännu en klassiker som bör besökas är Café Gerbeaud från 1858. På menyn finns tårtor och bakelser, men även öl som är bryggd på plats. Det kulinariska utbudet i Budapest är stort med smaker från hela världen. Ungerns läge har satt sin prägel på den lokala matkulturen och det ungerska köket har influenser från grannländerna. Gåslever, paprikapulver, ungersk pasta, salami, korv och gulasch är några av klassikerna

Dag 4 Hemresa

Efter frukost har ni fri tid tills avfärd mot flygplatsen och hemresa till Umeå.

 

Avresedatum 29/4  

Pris 7.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.45

 

Flygtider     29/4 UME-ARN 07.00-08.00 ARN-BUD 12.10-14.20  Norwegian
2/5 BUD-HEL 11.40-15.00 HEL-UME 15.50-16.10   Finnair

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 20 kg

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl frukost, 1 x middag, guidad stadsrundtur med lokalguide, busstransfers, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1580:- Måltidsdryck.

Hotell Leonardo Hotel Budapest***

Bra att veta Pass behövs, Valuta Florinter, ingen tidsskillnad, svenskael kontakter passar.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.  

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video