Bland Österrikes högsta Alptoppar

Resefakta:

Resdagar: 7
Avresa: 2020-09-10

Pris: 12.980 kr

Boka Online

 

Häng med på en ny spännande vandringsresa vid de högsta bergen i Österrike och välj på otaliga vandringsleder utanför dörren. Här kombinerar vi vandring med upplevelser för alla sinnen under vår vistelse på familjeägda Goldried Hotel. Strosa genom täta skogar, på höga höjder och förbi den alpina vattenkraftens många vattenfall och njut av den hemlagade maten och nya smaker under vår resa till Matrei i Osttirol.Dag 1 Ankomst till Matrei i Osttirol

Via Arlanda kommer vi till Münchens flygplats där vår busstransfer väntar. Vi har ca 28 mil till vårt mål, Hotel Goldried i Östtyrolen som är ett av de vackrast belägna hotellen i Österrike. Anläggningen ligger på 1 000 meters höjd med panoramautsikt över bergen och byn Matrei in Osttirol.

Dag 2 Nationalparken Hohe Tauern

Idag besöker vi Strumerhofs örtträdgård på över 1 400 m.ö.h. där vi får lära oss skillnaderna mellan örter och  kryddor. Vi åker vidare in i dalen till Ströden för vandring på Europas första ”upplevelseväg” vid vattenfallet Umball som har totalt 130 m höjdskillnad. Ströden ligger i nationalparken Hohe Tauern som är Mellaneuropas största nationalpark, känd för b.la. Grossglockner och Grossvenediger, vars toppar når över 3 600 m.ö.h.

Dag 3 Båttur på Weissensee, vandring & snapsprovning

Vi besöker Weissensee som ligger 1 000 m.ö.h. och gör en båttur på sjöns glasklara vatten. Båtturen kombineras med en kortare vandring och vid sjön finns nio vandringar i olika svårighetsgrader att välja på. På återresan stannar vi på ett av traktens snapsbrännerier för provsmakning av likör och snaps.

Dag 4 Vandring i Tauerndalen

Idag åker vi till Tauernhaus för att vandra i en av de vackraste dalarna i Osttirol. Under vandringen passerar vi vattenfall, glaciärer och fina stugor längs glaciärvägen Innergschlöss. När vi kommer tillbaka till hotellet är det kökstjänst – vi får lära oss att baka den traditionella äpplekakan Apfelstrudel efter familjens recept.

Dag 5 Ledig dag

Tillbringa dagen i härliga Matrei eller vandra på egen hand på Europa Panoramaväg med utsikt över 60 bergs-toppar på över 3 000 m höjd. Uppe på berget finns vandringsturer som tar ca 2,5–5 timmar.  Vandrings -/bergbanekort tillkommer, fr. EUR 15.) Eller varför inte koppla av på hotellets spa avdelning idag.

Dag 6 Tre sinnens dag

Från Matrei har vi nära till de fascinerande Dolomiterna och idag åker vi till Misurinasjön i Italien med Tre Coci passet, Monte Cristallo och Marmorollo. Vi gör ett lite längre uppehåll för att vandra runt sjön, som ligger på 1 750 m höjd. Här hölls sprinteråkningen under vinterOS 1956 där svenske Sigvard ”Sigge” Eriksson slog världsrekord på 10 000 m. På hemvägen stannar vi vid ett väldoftande ostysteri i Innichen och serveras en lättare osttallrik med dryck.

Dag 7 Hemresa 16/9.

Efter frukost är det så dags att bryta upp och åka till flygplatsen för hemresa. Åter i Umeå 18.45

 

 

Avresedatum 2020-09-10 

Pris 12.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

 

Flygtider   

10/9 UME-ARN 0630-0735   ARN-MUC 0950-1200  SAS
16/9 MUC-ARN 1320-1530   ARN-UME 17.45-18.45

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår  Flyg Umeå-München t/r, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukost, 6 middag, buss, vandringsguider, entréer, båttur, snapsprovning, osttallrik med dryck, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1150:-, måltidsdryck

Hotell Hotel Goldride ***

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.