Berlin & Hildesheim i sparristider! Bussresa

Resefakta:

Resdagar: 10
Avresa: 2020-05-13

Pris: 14.580 kr

Boka Online!

 

Välkommen med och fira vårens primörer! ”Det vita guldet” – sparrisen. Vi färdas längs Tysklands natursköna vägar till några av landets mest pittoreska korsvirkesstäder. I Hildesheim bor vi centralt på flotta Van der Valk Hotel, inte långt från stadens vackra torg. Vi besöker sparrisgården Erlebnishof Lahmann i Burgdorf där får vi höra om gårdens historia, hur man odlar, sticker och skördar sparris samt äter en trevlig sparrislunch. Självklart passar vi på och gör en stadsrundtur i Celle på hemvägen. Men först inleder vi resan med några dagar i Berlin, denna fantastiska metropol som är en av Europas mest spännande städer.Dag 1 Umeå-Örebro

Vi rullar E4 söderut och stannar för bussfika och lunchrast under dagen. Vårt mål idag är Örebro och Scandic Grand Hotell där vi ikväll äter en gemensam middag samt övernattar.

Dag 2 Örebro- Kiel

Efter frukost fortsätter resan söderut mot Göteborg där vi under eftermiddagen bordar Stena Lines färja mot Kiel med avgång kl. 18.45. Vi inkvarterar oss i hytterna och äter middag ombord.

Dag 3 Kiel-Berlin

Efter en riklig frukostbuffé ombord, går vi iland i Kiel. Vi kommer snabbt ut på autobahn och rullar så vidare mot Berlin. Mot eftermiddagen når vi Abba Berlin Hotel, centralt beläget på en parallellgata, och endast ca 250 meter, till Kurfürstendamm i hjärtat av västra Berlin. Trevligt område med många restauranger och utmärkta shoppingmöjligheter exempelvis på det kända varuhuset KaDeWe. Här bor vi i två nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Berlin

Efter frukost väntar en stadsrundtur på ca 3 timmar. Vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, och paradgatan Unter den Linden för att nämna några platser. Sen har du egen tid att bege dig ut på stadens gator och insupa atmosfären bland klassiska byggnader och modern arkitektur. Kanske ett besök på det lyxiga varuhuset KaDeWe lockar, missa då inte översta våningen med en sagolik matavdelningen med små imponerade restaurangvrår. Middag på hotellet.

Dag 5 Berlin-Hildeheim

Efter frukost lämnar vi Berlin och åker ca 28 mil västerut mot Hildesheim. Själva centrum blev illa åtgånget under andra världskriget – nu återuppbyggt med konstnärliga korsvirkeshus runt det vackra torget. Efter en gemensam lunch checkar vi sedan in på 4-stjärniga hotellet Hildesheim Van der Valk, beläget på det gamla salutorget. Middag tillsammans på hotellet.

Dag 6 Hildeheim

Vi börjar dagen med en stadsrundtur i den trevliga staden. Kanske någon själv vill följa rosenstigen som leder runt till stadens alla sevärdheter bland annat till den tusenåriga rosenstocken men också de vackra kyrkorna Mariendom och Mikaelikyrkorna samt det som av många anses vara världens vackraste stockvirkeshus Knochenhauer Amtshaus. På eftermiddagen finns egen tid för att shoppa eller besöka någon av stadens intressanta museum. På eftermiddagen promenerar vi över till vinoteket Cook & Wines där vi får prova fem olika sorters vin. Middag på hotellet därefter.

 

Dag 7 Sparrisgård

Idag besöker vi sparrisgården Lahmann i Burgdorf några mil utanför Hildesheim. Vi får en guidad rundtur och därefter finns tid att se sig omkring. På Lahmanns Sparrisgård finns mycket mer än sparris! Här finns en gårdsbutik med säsongens frukt och grönsaker, där mer än 95 % av produkterna kommer från egna odlingar. Man kan bl.a. köpa blommor och besöka och handla från deras bageri. Gården har 25 hektar mark, där både sparris, jordgubbar och blommor odlas. Vidare finns 300 hektar för raps, vete och råg. Här bjuds vi även på en härlig trerätters lunch bestående av sparrissoppa, 500 gram sparris, skinka, färsk potatis samt en smarrig dessert. Efter besöket återvänder vi till vårt hotellet i Hildersheim. På kvällen en gemensam middag.

Dag 8 Hildesheim-Kiel-Göteborg

När frukosten serverats är det dags att ta plats i bussen för färd norrut. Är det någon som köpt sparris med sig hem så är det ingen fara, linda bara in den i en fuktig handduk så håller de sig fina hem. Vi gör ett längre stopp i korsvirkesstaden Celle för en stadsrundtur. Turen sker mestadels till fots och tar ca 1,5 timme, Därefter tid för lunch på egen hand innan vi fortsätter mot Kiel.  Boardershopping för den som önskar innan vi installerar oss på färjan. Gemensam middag ombord.

Dag 9 Göteborg-Hudiksvall

Vi äter frukost ombord innan vi går i land. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckningar. Övernattning och avskedsmiddag i Hudiksvall.

Dag 10 Hemkomst 22/5

Efter en god frukost återstår bara sista milen hem. Bussfika vid Höga kusten bron. Med många fina minnen i bagaget är vi åter på hemmaplan runt lunchtid.

Avresedatum 2020-05-13

Pris 14.580:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30, Nordmaling resecenter 08.10, Ö-vik resecenter 09.00.

Ingår Bussresa, bussfika, del i tvåbäddsrum, del i tvåbäddshytt (insides) utflykter enl program, 9x frukost, 2x lunch, 9x middag, en vinprovning, lokalguide, reseledare.

Tillkommer Enkelrum/hytt 2780:- Måltidsdryck.

Bra att veta Valuta Euro, Giltigt pass behövs, Tidsskillnad ingen, Svenska elkontakter passar

Hotell Scandic Grand i Örebro, Abba Berlin Hotel, Van der Valk Hotel i Hildesheim, Quality Hotell Statt i Hudiksvall.

(Reservation för ev valutahöjningar, dieselhöjning och mindre ändringar i programmet)

 

Avbeställningskostnader
Fri avbokning fram till 40 dagar före avresan. Från 40 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans pris.

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video