Andalusien

Resefakta:

Resdagar: 15
Avresa: 2020-04-16 och 2020-09-23

Pris: 14.980 kr

Boka Online

Smala gränder, tapasbarer, apelsinträd och spännande utflykter, allt i ett behagligt klimat. Vi bor i den lilla staden Almunecar (en favorit för många) som breder ut sig vid havet. Almunecar är en lugn och trivsam stad öster om Malaga, med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism. Den trevliga strandpromenaden bjuder in till kilometerlånga promenader, det finns gott om bänkar att slå sig ner på för en stunds vila och naturligtvis är det aldrig långt till en tapasbar när man blir sugen. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical; här trivs exotiska frukter lika bra som frusna nordbor.  Vi bor på fyrstjärniga hotellet Victoria Playa där vi varvar lata dagar med spännande utflykter.Dag 1 Umeå-Almunecar

Vi flyger från Umeå via Arlanda till Malaga. Väl  landade i Málaga väntar vår transferbuss som tar oss till Almunecar och vårt fyrstjärniga hotell där vi bor under hela vistelsen. Transfertid ca 80 minuter. Frukost och middagar på hotellet.

Dag 2 -14 Almunecar

De lediga dagarna spenderas enligt egna önskemål. Utmärkta Hotel Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är  uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utomhusjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

Dag 15 Hemresa 30/4 och 7/10

Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till norr.

 

Utflyktsdagar

Dag 5  Malaga

En heldagsutflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan kolonierna och blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

Dag 7  Granada

Heldagsutflykt till universitetsstaden Granada som har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Lunch ingår idag.

Dag 9  Alpujarras, Sierra Nevada

Heldagsutflykt till området Alpujarras, som sträcker sig från Sierra Nevadas utlöpare ner mot Medelhavskusten och erbjuder ett mycket omväxlande landskap med mandelträd, vingårdar och lugna byar. Floden Trevélez, kantad av stenekar vars ollon är godis för de svarta grisarna som levererar traktens berömda skinkor. Vi besöker byn Trevélez som är med sina 1476 m.ö.h. Spaniens högst belägna by och den torra luften här uppe lämpar sig särskilt väl för torkning av skinkor. Trerätters lunch hos skinkproducenten i byn.

Dag 12 Nerja och Frigiliana

Heldagsutflykt till Frigiliana som ligger uppe i bergen norr om Nerja och anses vara Andalusiens vackraste by. Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna packade med en blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats. Här guidas vi runt och får även lite tid på egen hand innan vi fortsätter ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas “balkong” och får tillfälle till shopping och lunch.

 

 

Avresedatum 2020-04-16  och 2020-09-23

Pris 14.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 06.00 i april, kl 05.15 i september

Flygtider                        Flygbolag SAS

UME-ARN 0725-0830 i april, 06.30-0730 i september            ARN-AGP 1105-1530
AGP- ARN 0600-1010 ARN-UME1120-1220

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat babage max 23 kg

Ingår Flyg Umeå-Arl-Málaga t/r , transfer, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell inkl frukost & middag med vin, fyra utflykter enligt program varav två med lunch, lokalguider, reseledare.
Tillkommer Enkelrumstillägg 3700:-
Hotell Victoria Playa 4*, Almunecar
Bra att veta Valuta Euro Pass eller EU-idkort behövs

(Reservation för ev valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet)

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video