Andalusien

Resefakta:

Resdagar: 15
Avresa: 30/3

Pris: 14.980 kr

Boka Online!

 

Vistas i ett varmare klimat, upplev ett nytt land, slipp städ och matlagning. Sitt istället vid poolen och koppla av, till Andalusien kommer värmen tidigt om våren. Ta långa sköna promenader längs Fuengirolas fina strandpromenad. Här finns flera av Spaniens stora sevärdheter på bekvämt avstånd. Vi besöker den brittiska kronkolonin Gibraltar, hamnstaden Málaga, Ronda med den vackra bron, Puerto Banus och sagolika Alhambra vid drömmarnas Granada. Vi bor på fyrstjärnigt hotell i den lilla staden Fuengirola beläget mellan Málaga och Marbella.Dag 1 Umeå – Fuengirola

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger Umeå-Arlanda där vår reseledare möter upp vid gaten. Väskorna går raka spåret från Umeå till Málaga. Väl i landade i Málaga väntar vår transferbuss som tar oss den korta sträckan till Fuengirola och vårt fyrstjärniga hotell där vi bor under hela vistelsen. Frukost och middagar på hotellet.

Fria dagar – 2, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 14

De lediga dagarna spenderas enligt egna önskemål. Varje lördag ärdet stor loppis i Fungeriola. Glöm inte att pruta om du går dit. Här är det också tätt mellan caféer, restauranger och barer. Gör också ett besök i den ståtliga 900-talsborgen Castillo de Sohail som ligger i anslutning till strandpromenaden.

Dag 3 Málaga

Idag gör vi en halvdagsutflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan kolonierna och blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

Dag 6 Alhambra

Heldagsutflykt till Alhambra som byggdes av morerna för att skapa ett paradis på jorden. Alhambra, som blev morernas sista fäste i Spanien, är byggt på en hög klippa ovanför Granada. Vi besöker Generalife med sina trädgårdsanläggningar. Här är det lätt att bli hänförd av Generalifes många fontäner, dammar, pelarrader och paviljonger. Vi besöker även i de moriska palatsen. Här ser vi bland annat Lejongården där den berömda fontänen med lejonstatyer finns. Efter rundvandringen finns tid för lunch innan vi vänder hemåt.

Dag 8 Ronda med vinprovning

På de höga klipplatån i bergsområdet Serrania de Ronda, omgiven av frodiga dalar, ligger en av Andalusiens vackraste byar, Ronda som med sin hisnande ravin serverar oss storslagna vyer över omgivningarna. Heldagsutflykt med vingårdsbesök, vinprovning och lunch.

Dag 11 Puerto Banus

En halvdagsutflykt till Marbella och den exklusiva marinan Puerto Banus. Här kan vi beskåda lyxiga båtar och bilar, exklusiva butiker och vitkalkade lägenheter längs med marinan.

Dag 13 Gibraltar

Gibraltar är ett litet stycke England i Spanien med bobbies, pubar och engelsk mat. Kolonin ligger på en klipphalvö och är sedan 1704 en brittisk flottbas. Vi utforskar Gibraltar med en rundtur i minibussar. Vi startar med en färd till Europa Point. Detta är Gibraltars sydligaste spets. Här gör vi ett fotostopp och vid klart väder är det möjligt att se Afrikas kust och de marockanska Rifbergen. Vi kör sedan vidare upp till St. Michael’s Cave. Här gör vi ett kort besök i droppstensgrottorna där det exempelvis finns en konsertlokal. Utanför grottorna träffar vi även makakerapor som lever vilt på Gibraltar. Väl i centrum ges det fri tid för lunch och skattefri shopping. Under eftermiddagen reser vi tillbaka till Fuengirola.

Dag 15 Hemresa

Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till svalare breddgrader.

 

 

Avresedatum 30/3  

Sista bokningsdag 13/1 (begränsat antal platser)

Pris 14.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.00

Flygtider 30/3 UME-ARN 11.35-12.35 ARN-AGP 14.05-18.25
13/4 AGP- ARN 11.40-15.50 ARN-UME18.35-19.35

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg Umeå-Arl-Málaga t/r , transfer, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell inkl frukost & middag med vin, fem utflykter enligt program, lunch & vinprovning i Ronda, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 3020:-

Hotell Las Palmeras i Fuengirola****

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Presentkort
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video