Amsterdam

Resefakta:

Resdagar: 4

Avresa: 2020-05-07

Pris: 12,280:-

Boka Online

 

Upplev Amsterdam – den annorlunda och charmiga huvudstaden i det tätbefolkade lilleputtlandet Nederländerna. De många kanalerna kantas av karaktäristiska smala hus med anor ända från 1600-talet. Här består trafiken till största delen av cyklister och spårvagnar. På vår weekendresa bor du mycket centralt, äter på spännande restauranger och guidas av vår svensktalande reseledare som är bosatt i Amsterdam.Dag 1 Hemorten-Amsterdam

Tidig samling på Umeå Airport för vidare färd via Arlanda till Amsterdam. I ankomsthallen möter vår guide upp gruppen för vidare färd till Clara Maria Ostgård belägen i sydöstra delen av Amsterdam. Bondgården har en historia som går tillbaka 150 år i tiden. Det gamla stallet har byggts om till en träskoverkstad och ostfarm, där båda produkterna fortfarande tillverkas enligt gammal tradition. Här äter vi lunch och kanske blir det något inköp i den lilla gårdsbutiken innan vi åker till centralt belägna hotel Le Coin för incheckning. Kvällens middag ärter vi på Restaurant Indrapura ca 450 meter från vårt hotell. Kvällens meny är Rijsttafel, Hollands svar på vårat smörgåsbord. Traditionen kommer från 1600-talet då Holland hade många kolonier i Indonesien. Rijsttafeln består av olika små rätter som serveras till bords. Det finns massor av gott för alla smaker!

Dag 2 Amsterdams kanaler

Idag väntar en trevlig lunchkryssning på Amsterdams vackra kanaler, med alla broar, husbåtar och gamla kanalhus. Amsterdams kanaler hör till UNESCOS lista av världsarv, och vi delar gärna med oss av denna vackra stad. Kryssningen tar 1,5 timme och under tiden serveras en lunch med drycker ur den holländska baren. Under turen berättar vår svensktalande guide om stadens historia och spännande anekdoter om vad som hänt under Amsterdams broar genom tiderna. Resten av dagen fri fram till kvällens gemensamma middag på Restaurant In De Waag /Tullhuset) ca 700m från hotellet.

Dag 3 Keukenhof och Den Haag

Dagen börjar med ett besök i den vackra blomsterparken Keukenhof. Med sina 7 miljoner blomsterlökar erbjuder trädgårdarna tillsammans med fyra olika paviljonger en imponerande samling av tulpaner, hyacinter, orkidéer, rosor, liljor och många andra blommor. Här överväldigas besökaren av alla färger och dofter! Vi åker vidare till den eleganta kungastaden Den Haag där vi ges möjlighet att titta på stadens centrum, regeringsbyggnaderna och FN:s Fredspalats. Dessutom ser vi den unika rundmålningen Panorama Mesdag, ett besök som inte lämnar någon oberörd. Mot  eftermiddagen åter till vårt hotell. Kvällens middag äter vi på Restaurant Haesje Claes som serverar traditionella rätter i äkta holländsk miljö. Restaurangen består av sex gamla byggnader där originalinteriören har bevarats som exempelvis trånga smala trappor och korridorer samt kakel och gamla målningar på väggarna. Här njuter vi av en god mat och bra service i en enkel
och avslappnad miljö.

Dag 4 Hemresa

Efter frukost möter vår guide upp för transfer ut till flygplatsen. Fyllda av upplevelser är vi åter i Umeå ca 18.45.

Avresedatum 2020-05-07  

Pris 12.280:-

Tidtabell Samling Umeå Airport  05.15

 

Flygtider    7/5  UME-ARN 0630-0735 ARN-AMS 0815-1020,  10/5 AMS-ARN 1425-1620 ARN-UME 1745-1845
Flygbolag  SAS

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl frukost, 2 x lunch, 3 x middag,utflykter enl program, svensktalande guide, turistbuss.

Tillägg Enkelrumstillägg 1200:- Måltidsdryck.

Hotell Residence Le Coin 3*     www.lecoin.nl

Beläget i Amsterdams absoluta citycentre, nära shopping, caféer och sevärdheter. Wifi. Rummen är modernt utrustade med kylskåp, Nespresso kaffemaskin inkl. 3 koppar kaffe.

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.  

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video