Alsace med Schwarzwald 12/9

Resefakta:

Resdagar: 6

Avresa: 21-09-12

Pris: 11.780 kr

 

Vår resa till den franska regionen Alsace tar oss till de medeltida byarna längs vinvägen La route des vins och de natursköna Vogeserna. Vi besöker den sagolikt vackra korsvirkesstaden Colmar, intressanta Mulhouse med världens främsta bilmuseum och det tyska landskapet Schwarzwald med hög bergsluft, gökur och Schwarzwaldtårta vid den mytomspunna bergsjön Mummelsee. 

 

Dag 1 Hemorten-Baldersheim

Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa söderut. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på flygplatsen i l Zürich. Resan går vidare mot nordöstra Frankrike och regionen Alsace. Vi anländer till trivsamma och lugna Baldersheim i norra utkanten av Mulhouse och checkar in på Best Western Hotel Au Cheval Blanc Mulhouse Nord som blir vårt hem i fem nätter. Gemensam middag på hotellet.


Dag 2 Mulhouse & Cite de l’automobile

Under morgonen gör vi en stadsrundtur med lokalguide i Mulhouse. Staden har en historia som sträcker sig tillbaka till 700-talet. Mulhouse har tillhört Schweiz och under perioder även Tyskland under namnet Mülhausen. Vi besöker även världens största bilmuseum, Cite de l’automobile. Den makalösa samlingen med ca 600 bilar skapades av bröderna Schlumpf. Här finns modeller från bl.a. Rolls-Royce, Porsche och Mercedes, samt en stor samling från franska Bugatti som tillverkades i Alsace.


Dag 3 Colmar & Riquewihr med vinprovning

Vi reser norrut till Colmar, den medeltida staden som formats av både den franska och tyska kulturen. En av höjdpunkterna är kvarteren som kallas ”Lilla Venedig” där blomsterprydda korsvirkeshus trängs vid smala kanaler. En lokalguide visar oss runt under en gemensam stadspromenad. Eftermiddagen tillbringas i den medeltida vinbyn Riquewihr som har både en ringmur och kullerstensgator. Här gör vi en vinprovning innan vi återvänder hem till
Baldersheim.


Dag 4 . Schwarzwalds höghöjdsväg

Under morgonen korsar vi Rhen, kommer in i Tyskland och vi reser norrut förbi Freiburg. Efter cirka två timmars färd gör vi vårt första stopp vid Mummelsee. Den lilla sjön på drygt 1 000 m höjd kan liknas vid en oas. En promenad runt sjön tar ca 15 minuter och därefter serveras vi Schwarzwaldtårta och kaffe på en restaurang. Konditorn berättar hemligheterna kring hur man bakar den bästa tårtan. Vi följer sedan Schwarzwald Hochstraße söderut och stannar för lunch på egen hand i en av de små städerna längs vägen, förslagsvis kurorten Schönwald. Under eftermiddagen besöker vi klockmuseet Deutsches Uhrenmuseum i Furtwangen där vi får en guidad visning.


Dag 5 Vogeserna, Obernai & vinprovning

Under morgonen och förmiddagen reser vi upp i den grönskande bergskedjan Vogeserna. Här finns panoramavägen Route des Crêtes som passerar flera av de rundade bergstopparna som kallas ballons. Vid lunchtid når vi Obernai, som fått epitet ”Plus Beaux Détours de France” (en av de vackraste sevärdheterna i Frankrike). Här får vi tid att äta lunch och uppleva den förtjusande staden. Under eftermiddagen reser vi hemåt via La route des vins till Dambach-la-Ville där vi stannar för vinprovning på en vingård.


Dag 6 Hemresa

Efter frukost är det dags att bryta upp och åka till flygplatsen i Zürich för hemresa. I Umeå landar vi slutligen gott med fina resminnen i bagaget.

 

Avresedatum 21-09-12

Pris 11.780:-
OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider SAS
12SEP  UME-ARN 0810-0915 ARN-ZRH 1055-1320
17SEP  ZRH-ARN 1030-1255  ARN-UME 1430-1530

OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt passet.

Bagage Handbagage max 8 kg, Incheckat bagage 23 kg

Ingår Flyg UME-ARN-ZRH t/r, buss under resan, del i dubbelrum inkl frukost, 5 middagar, entréer, två vinprovningar, kaffe & schwarzwaldtårta, lokalguider, reseledare.

Tillkommer Enkelrumstillägg 1750:-

Hotell Best Western Au Cheval Blanc, Baldersheim

Bra att veta
Valuta Euro Växla till euro hemma. Pass eller EU-idkort behövs, Tidsskillnad ingen, El 230 V Typ E (CEE7/5), adapter behövs.

Betalningsvillkor Anmälningsavgift 1000:- betalas 75 dagar före resan. Slutbetalning 40 dagar före avresan.
Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 75 dagar före avresan. 74-45 dagar före debiteras 50% av resan. 44 dagar
eller mindre kvar debiteras 100%

 

 

Nyhet! Kulturresa i Dalarma
NYHET! Gotlandskryssning
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset