Resefakta:

Resdagar: 15
Avresa: 13/9

Pris: 49.200:-

Boka 13/9 online

 

USA unik innehåller allt från storstadspuls till en oförglömlig resa i den amerikanska södern. Förutom städernas stad – New York och huvudstaden Washington D.C. med Vita huset, Capital State Building och Washington monumentet besöker vi också countrystaden Nashville, Elvis Presleys Memphis och Louis Armstrongs födelsestad New Orleans; städer som betytt mycket för musikvärlden. Välkommen med. Vi lovar att det blir många oförglömliga upplevelser. Reseledare, Roger Öquist – har arbetat som professionell reseledare med USA som specialitet ända sedan 1980-talet. Han kan sitt Amerika utan och innan på sina fem fingrar.Dag 1 Umeå-Arland-New York

Vi träffas på Umeå Airport och tar oss via Arlanda vidare för vårt äventyr i väst. Ombord på flygplanet bjuds vi på lunch samt mellanmål, och vi har även möjlighet att titta på film eller lyssna på musik under flygningen. Flygtiden över beräknas till 8 timmar. Vi landar i New York och efter pass- och tullformaliteter åker vi sedan direkt till Manhattan. Vi checkar in på Hotel Edison, som har ett perfekt läge ett ett halvt kvarter från Broadway och Times Square. Här bor vi i tre nätter.

Dag 2 New York

Denna dag gör vi en fyra timmars sightseeingtur i Downtown på Manhattan, där vi bland annat passerar Rockefeller Plaza, Time Square, sneddar över Broadway ner mot Empire State Building och kommer ner till Ground Zero där vi tittar på det nya 546 meter höga Freedom Tower. Vidare ner till Battery Park där vi skymtar Frihetsgudinnan. Varför inte en båttur för att se Frihetsgudinnan på närmare håll ochäven få en magnifik utsikt över Manhattans Skyline? Därefter åker vi upp till Rockefeller Plaza och besöker toppen på en av skyskraporna. Eftermiddagen fri tills vi på aftonen ses för en gemensam middag.

Dag 3 New York

Denna dag börjar vi med ett besök på Förenta Nationerna. Sedan åker vi norrut och stannar till vid Metropolitan Operan innan vi tar oss in i Harlem. Givetvis besöker vi den enorma Katedralen St. John the Devine som ligger på gränsen in till Harlem. Vi promenerar på 125:e gatan och tittar på Walk of Fame där många av de stora berömdheterna har blivit ihågkomna. Åter mot centrala Manhattan passerar vi Guggenheim och Metropolitan museum. Eftermiddagen och kvällen fri.

Dag 4 Buss till Washington D.C

Kl 08.00 lämnar vi New York med buss mot Washington D.C. Vi kör genom New Jersey, som ligger i utkanten av delstaten Pennsylvania, men vårt stopp blir, för oss svenskar i den kända delstaten Delaware. Vi kör över Delawarefloden där en gång fartygen Kalmar Nyckel och Fågel Grip kom inseglande med huvudparten av de Svenska kolonisterna till Nya Sverige. Året var 1638. Vi bor i stadsdelen Georgetown som är Washingtons äldsta stadsdel och ett av de områden som är mest “inne” , mest sofistikerat och det är här allt händer på kvällen. Efter kvällens middagen åker vi på en illuminations-tur “Washington by night”.

Dag 5 Washington D.C

Idag upplever vi Amerikas vackra huvudstad Washington D.C. Här finns många enorma monument, vi ser bl a LincolnMonumentet, Jeffersson Monumentet. Fordteatern där Abraham Lincoln sköts. Vi tittar på Vita Huset, besöker Capitolium och självklart besöker vi också Air & Space muséet där vi kan se Apollo 11 och originalutrustning från månlandningen 1969. Sedan tillbaka till Georgetown.

Dag 6 Washington D.C

Denna dag spenderar vi fritt efter egna önskemål. Washington DC har mycket att erbjuda, här finns tex flera intressanta museér. Roger tipsar.

Dag 7 Flyg till Nashville

Idag flyger vi till Nashville – den amerikanska musikens huvudstad. Här sjuder det av musik och olika musikklubbar som spelar allt från blues & country till jazz. Gemensam middag på stan.

Dag 8 Nashville

Rundtur, Hall of Fame, och ikväll blir det musikunderhållning på Grand Ole Opry med start kl 19.00!

9 Buss till Memphis

Vår resa går vidare genom Tennessee för att utforska en annan välkänd musikstad, Memphis.

Dag 10 Graceland

Idag är det dags att besöka Graceland, Elvis Presleys hem från 1957 fram tills hans död 1977. Av husets 18 rum ser vi bland annat hans vardagsrum, musikrum, matsal, kök och det kända djungelrummet. Turen ger oss en glimt av det liv han levde med familj och vänner. Vi får dessutom se hans bilar och flygplan.Vi gör även ett besök på Sun Studio, där stjärnor som BB King, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison och Johnny Cash spelade in många av sina skivor. Middag äter vi ikväll på BB King´s blues club.

Dag 11 Buss till New Orleans

Bussresan fortsätter längs en av världens mest besjungna floder “Old Man River”, Mississippi, genom delstaten med samma namn, över gränsen till Louisiana och ännu en musikhistorisk ikon New Orleans. På grund av influenser från amerikaner, fransmän och kreoler, utmärkte staden tidigt en multikulturell befolkning. Staden är mycket präglad av musik och är mest känd som jazzens och Louis Armstrongs födelseort.

Dag 12 New Orleans

Efter nattens äventyr på Bourbun street väntar en skön  sovmorgon. Sedan promenerar vi ner till hjulångaren Natchez för en lunchkryssning på Missisippifloden.

Dag 13 New Orleans

På förmiddagen gör vi en Swamp tour där New Orleans alligatorer väntar på oss. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på restaurang Court of two Sisters.

Dag 14 Hemresa

Då har det blivit dags att åka ut till flygplatsen för att börjar resan hem. Måltider ombord.

Dag 15 Hemkomst

Med många oförglömliga upplevelser landar vi i Stockholm för vidare byte till Era slutdestinationer.

 

Avresedatum 13/9

Pris 49.200:-

Tidtabell Samling på Umeå Airport 08.30

Flygtider 13/9 UME-ARN 10.00-11.00 ARN-EWR 12:25–14:55
19/9 Washington – Nashville 08:15 – 09:04
26/9 New Orleans-Chicago ORD 12:19 – 14:48
ORD-ARN 21:05 – 12:30+1
27/9 ARN-UME 14:40–15:40

Ingår Flyg Umeå-USA t/r inkl mat ombord,  inrikesflyg Washington-Nashville, transfers, del i dubbelrum inkl frukost på mycket bra hotell, 5 middagar, 2 luncher, entreér, musikföreställning Grand Old Opry, bussresor, reseledare, dricks chaufför, en bagagerem och en eladapter för amerikanska vägguttag.

Tillkommer Enkelrum 13.800:- Måltidsdryck. ESTA inresetillstånd 14 USD Miljöskatt på flyget 250:-

För Er som ansluter direkt på Arlanda avgår 700:- för anslutningsflyget från Umeå.

Hotell

Hotel Edison, New York
Georgtown Suites, Washington
Hamton Inn & Suites Nashville
SpringHill Suites Memphis Downtown
Hilton Riverside, New Orleans

Bra att veta

Tidsskillnad -6 timmar
Valuta USD
ESTA elektroniska systemet för ansökan om inresetillstånd.
Mer info om detta i separat brev.
Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
Eladapter tillhandahålls av Lind Tour.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.