Trädgård & Hantverk

Resefakta:

Resdagar: 1
Avresa: 20/7

Pris: 680:-

Boka online

Välkommen med på en härlig dagsutflykt som bjuder på spännande skulpturer, blommor & blad och händiga hantverk Vi besöker bl a den något annorlunda trädgården Lilla Madeira i Lövånger som deltog i 2012 års ”Trädgårdstoppen” i TV 8. Vi besöker även hantverk i Ratan och Torfrid Olssons museum.

Avresa enligt tidtabell. Först ut idag blir Torfrid Olssons museum i Bygdeträsk. Museet visar en välrepresenterad konstnärs egensinniga och originella skulpturer och tavlor i många olika tekniker och material samt historik, ateljè och mycket annat med anknytning till Torfrid Olssons mångåriga konstnärsbana. Torfrid Olsson (1913-2003) finns bl.a. representerad på Moderna museet, Nationalmuseum, Västerås och Göteborgs konstmuseum.

Dagens lunch äter vi i Lövånger kyrkstad.

Mätta och belåtna åker vi den korta sträckan till trädgården ”Lilla Madeira” strax utanför Lövånger. Trädgården som är nära en halv hektar mark är byggd på en stenig ändmorän. På den södra sidan, där terrassera är anlagda, kan man hitta växter som normalt inte kan växa på dessa breddgrader. Nordsidan är kallare, känner av närheten till havet och där trivs endast härdade
växter för det norrländska klimatet. Dessutom finns vattenfall, dammar med levande änder, trädgårdskonst, samt monument och redskap från en svunnen tid som åskådliggör de areella näringarnas utveckling. Här får vi en guidning genom trädgården.

Vi vänder söder ut och vårt sista stopp för dagen blir i kulturbyn Ratan. Här finns en hantverksbod vackert beläget i det gamla hamnmagasinet vid kajen. Med utsikt över havet och Rataskär visas och säljs lokala hantverk. Hantverk i Ratan bildades 2004 av tre lokala hantverkare i Ratan. Varje år sedan dess har antalet utställare och utbudet inom olika hantverkstekniker vuxit. Sommaren 2016 ställer 10 hantverkare med anknytning till Ratan ut sina alster till försäljning, såsom keramik, luffarslöjd, handgjord tvål, glaskonst, örtsalt, stickat, tiffany, textil, smycken, träslöjd, konst mm.

Åter i Umeå runt 17.30

Avresedatum 20/7

Pris 680:-

Tidtabell

Umeå C Jvg.stn 09.00

 

Ingår Bussresa, entré & guidning, fm.fika, lunch

Sommar öppetider

Perioden 22/6-10/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video